Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı önemli bir aktüel televizyon programına daha imza atıyor. “Anadolu’nun Yüreğine Dokunanlar” adıyla yayınlanacak programda genç üreticilerle ekrana gelecek. İlk bölümü 22 Ocak’ta izleyicilerle buluşacak olan program on üç bölümden oluşacak.
Tohumculuk sektörünü bir araya getiren Yeni Yüzyılında Türkiye Tohumculuk Zirvesinde sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu. Gelecek yıl için hedefler belirlendi. Web Tarım TV’nin sorularını yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanlığı Genel Müdürleri, birlik başkanları Türkiye’nin dışa bağımlı olmadığının altını çizdi.
Bütün Türkiye’de 16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle hafta boyunca düzenlenen programlarla gıdanın önemi anlatıldı. Özellikle okullarda yapılan etkinliklerde öğrencilere Gıda Günü’nün bu yılki teması olan “Su Hayattır, Su Gıdadır” konusunda bilgilendirmeler yapıldı.
Gelenekselleşen Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışmasının 13’üncüsü düzenlenen ödül töreni ile tamamlandı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Mavi Salon’da gerçekleştirilen törene, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci de katıldı.
22. OECD Bienal Test Mühendisleri Konferansı’nın Ankara’daki oturumları tamamlandı. Ankara’daki son günde mühendisler Tarım ve Orman Bakanlığı’nın test tesislerini ziyaret ederek teknik tanıtımlara katıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı enstitüleri Türk tarımını güçlendirecek araştırma geliştirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü araştırmacılarından Dr. Turgay Polat’ın geliştirdiği “otomatik tamburlu sulama makinası” tarla ve bahçe sulamasında yeni bir dönem başlatıyor. Güneş enerjisiyle kendi enerjisini üretme özelliğine sahip sulama makinası tarımsal sulamada su tasarrufu yapılmasına da katkı sağlıyor, sulamayla birlikte gübreleme yapıyor. Patent başvurusu yapılan makinanın yakın zamanda Türkiye çapında kullanıma sunulması hedefleniyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı sorumluluk alanındaki gerek ihraç gerek ithal ürünlerin kontrolünü sürdürüyor. Bakanlık ekipleri gümrük noktalarında ürünlerden kalite, sağlık gibi pek çok konuda inceleme yapmak için örnek alıyor. Ayrıntılı incelemenin ardından sonuca göre gerekirse ürün imha ediliyor ya da yurda giriş-çıkışına izin veriliyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı misafirhanelerinde ve tesislerinde çok sayıda depremzedeyi ağırlıyor. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider depremin olduğu ilk günden itibaren kapılarını afetzedelere açan Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Kahvaltıda depremzedelerle buluşan Bakan Yardımcısı Gizligider “Burası sizin eviniz, istediğiniz kadar kalabileceksiniz” dedi.
Su Verimliliği Seferberliğini okullarda başlattığı eğitim programıyla sürdüren Su Yönetimi Genel Müdürlüğü çocuklarda farkındalık oluşturacak etkinlikler düzenliyor. “Su Elçisi” olan minikler eğitim tırında öğrendikleri tedbirleri uyguluyor, bilgilerini çevreleriyle paylaşıyor. Köy Hizmetleri İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikte çocuklarla buluşan Genel Müdür Afire Sever, Web Tarım TV’ye projeyle ilgili önemli bilgiler verdi.
Doğanın Anadolu topraklarına hediyesi Kaz Dağları bölgede yürütülen projeyle hem korunuyor hem de turizme kazandırılıyor. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün Orman Genel Müdürlüğüyle yaptığı işbirliği sayesinde orman köylülerinin gelirlerinin arttırılması da hedefleniyor. Bölgenin eşsiz biyoçeşitliliğinin korunmasını merkeze alan projenin tanıtımı düzenlenen yürüyüş etkinliğiyle yapıldı. Kaz Dağları’na kazandırılan ekoturzim rotasını ilk kez Web Tarım TV kameraları görüntüledi.
13. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışmasında ödüllerin belirlendiği jüri toplantısı yapıldı. Bu yıl jüriye onur üyesi olarak Coşkun Aral ve Reha Bilir katıldı.
“Kent Tarımı” Tarım ve Orman Bakanlığının geleceğe yönelik hayata geçirdiği projelerin başında geliyor. Teknolojiyle tarımı birleştiren dikey tarım İstanbul’da yapılan ilk uygulamalarda başarılı sonuçlar verdi. Stratejik bir önemi olan geleceğin tarımı için Bakanlığın mevzuat çalışmaları sürerken dikey tarım uygulamasının hızla yaygınlaşması öngörülüyor.
“Kırsal Kalkınma Amacıyla Kırsal Topluluklarda Sosyal Sermayenin Geliştirilmesi” projesi kapanış toplantısı Ankara’da yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen projede özellikle kırsalda eğitim faaliyetleriyle girişimciliğin artması hedefleniyor. Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Birben, proje sonuçlarının video eğitim seti ve e-kitap olarak hazırlanıp daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacaklarını belirtti.
Düzce El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü depremden etkilenen illere giyim ve oyuncak yardımı götürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığına bağlı kurum bünyesinde kursiyerlerin diktiği polar kıyafetler ve örgü oyuncaklar AFAD aracılığıyla deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılıyor. Düzce’den deprem bölgesine yardım götürürken Ankara’da misafir edilen depremzedeleri de ziyaret eden Merkez Müdürü İsmail Ergün Web Tarım TV’ye yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Tarım ve Orman Bakanlığı misafirhanelerinde ve tesislerinde çok sayıda...
Doğanın Anadolu topraklarına hediyesi Kaz Dağları bölgede yürütülen...
Havaların ısınmasıyla birlikte ağaçların, bağların ve bahçelerin bakım...
Su Verimliliği Seferberliğini okullarda başlattığı eğitim programıyla...
13. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışmasında ödüllerin belirlendiği jüri...
Baharın gelmesiyle fidanlar toprakla buluşmaya başladı. Üretim için olsun...
Hayvancılığın geliştirilmesi için sağlıklı ve verimi yüksek hayvan...
Ankara’nın Güdül ilçesinde yaşayan girişimci Murat Bilginli 1000 adet...