Liselilerden gübre için yapay zekalı çözüm

09 October Wednesday, 2024
WebTarımTv’nin Adana Teknofest 2024 yarışmalarında derece almış gençlerle söyleşi serisi devam ediyor. Serinin ikinci haberi Muğla’da yaşayan liseli gençlerin geliştirdiği yapay zeka tabanlı sistem. Üreticilerin yaşadığı sorunlarını gözlemleyen gençler, çiftçilere yapay zeka tabanlı çözümler sunuyor.
Liselilerden gübre için yapay zekalı çözüm
Gençler Adana Teknofest 2024 ile vatandaşlarla geliştirdikleri teknolojileri buluşturdu.

WebTarımTv de tarım alanında yeni teknolojilere imza atan gençlerle söyleşiler yaptı. Söyleşilerin ikincisinin konuğu Muğla’dan gelen liseli gençler oldu.

Muğla DENEYAP Atölyesi takımlarından Momentum’u kuran Muğla Fen Lisesi Öğrencisi Aykut Akbaba, Menteşe Anadolu Lisesi öğrencisi Can Topaloğlu ve Ortaca Anadolu Lisesi öğrencisi Bilge Yücetaş projeleri ile tarımda çevreye duyarlı, yenilikçi ve kalıcı çözümler ortaya koymayı hedefledi.

Geliştirdikleri sitemi tanıtan Aykut Akbaba ilk adımı çevrelerindeki çiftçileri gözlemlemekle attıklarını belirterek “Muğla’da çiftçileri gözlemledik. Masala doğal gübreye ulaşmak isteyen üreticilerin sorunlarını, doğal gübrenin kullanımıyla ilgili yaşanan güçlükleri gördük. Bu gibi konularda yapay zekalı uygulama geliştirdik, internet sitesini hazırladık. Burada gübre, ilaç kullanımı gibi konularda yardımcı olacağız. Yakında danışmanlık hizmeti de vereceğiz.” dedi.

Teknofest’te yarışma sürecinin heyecanlı olduğunu söyleyen Akbaba, teknoloji geliştirme konusunda akranlarına çağrıda bulunarak şunları söyledi “Hiçbir zaman çekinmeyin, korkmayın. Deneyin, yapın. Kaybedecek bir şey yok. Yarışmalara katılmak müthiş bir his.”
tarım teknoloji yapay zeka teknofest adana