Eğitim merkezleri yeni döneme hazır

18 February Tuesday, 2025
Tarım ve Orman Bakanlığının kırsala uzanan eli eğitim merkezleri ve el sanatları eğitim merkezlerinin yeni dönem vizyonu Mersin’de düzenlenen çalıştayda ele alındı. Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen çalıştaya katılan daire başkanları, kurum müdürleri ve akademisyenler mevcut durumu değerlendirdi, gelecek dönem için hedefleri belirledi. Tarımsal Eğitim ve Yayım Çalıştayının sonunda katılımcılar; eğitim merkezlerinin kırsalın kalkınmasında önemli rol oynadığı ve güçlenerek yoluna devam etmesi gerektiği yönünde fikir birliğine vardılar.
Eğitim merkezleri yeni döneme hazır
Haber: Neslihan Aktaş
Kamera: Oğuz Oğhan – İdris Ölmez


Araştırıyorlar, öğretiyorlar, üretiyorlar…

Kırsal kalkınmaya önemli katkı sağlayan eğitim merkezleri ve el sanatları eğitim merkezlerinin dünü, bugünü ve gelecek hedefleri Mersin’de düzenlenen ‘Tarımsal Eğitim ve Yayım Çalıştayı’nda konuşuldu.

Silifke’de hizmet veren Atatürk El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ev sahipliği yaptığı çalıştaya daire başkanları, kurum müdürleri, akademisyenler, eğitimci ve uzmanlar katıldı.

Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda düzenlene programın açış konuşmasını yapan Başkan Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, kırsal kalkınmada eğitimli çiftçilerin döneminin başladığını belirtti. “Yeşil dönüşüm”, “yeşil gelişim” ve “yeşil yakalılar” kavramlarının iyi analiz edilip çalışmalara dahil edilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Çolakoğlu, eğitimlerin sürekli ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda yapılacağını belirtti.

Eğitim ve Yayım Daire Başkanı Şaban Özakın, el sanatlarını modern tekniklerle buluşturarak yaşatmayı, çiftçilerin daha donanımlı hale gelmesini amaçladıklarını vurguladı.

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, eğitime çok önem verdiklerini söyledi.

Katılımıyla çalıştaya önemli bir katkı sağlayan Tarım ve Orman Bakanlığı İç Denetim Başkanı Göktuğ Bağlı, el sanatları eğitim merkezlerinin potansiyeli için, “Tozlu sandıklarda elmaslarımınız var” ifadelerini kullandı.

Tarımsal Eğitim ve Yayım Çalıştayına katılan akademisyenler ve eğitim uzmanları sunumlarıyla kurum idarecilerine eğitimde iletişimin verimli kullanılması için gerekli yöntemleri anlattı.

Eğitim ve Kariyer Uzmanı İsmail Yolcu, sunumunda “Yaşasın Yeşil Yakalılar” diyerek, tarım sektörünün eğitimli çiftçilerle kalkınacağını vurguladı.

Programın değerlendirme oturumlarında ise Başkan Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, Başkan Göktuğ Bağlı katılımcıların sorularını yanıtladı. Çözüm önerilerini dinledi.

Program sonunda katılımcılara, çalıştay anısına, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından tasarımı yapılan hatıra tabaklar takdim edildi.
tarımsal eğitim yayım çalıştay silifke el sanatları eğitim ve yayın tarım ve orman