Sivas’ta üreticilere domates ve biber fidesi desteği

21 May Tuesday, 2024
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hibe ve destekleri Türkiye genelinde sürüyor. Sivas’ın Akıncılar ilçesinde 330 bin salçalık domates ve kapya biber fidesi üreticilere teslim edildi.
Sivas’ta üreticilere domates ve biber fidesi desteği
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Sivas İl Özel İdaresince finanse edilen “Üretiyorum o Halde Varım Projesi” kapsamında “Fide Dağıtım Töreni” gerçekleştirildi. Tören; “Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Şakir Öner Öztürk, Akıncılar Kaymakamı Saltuk Buğrahan Açıkbaş, Akıncılar Belediye Başkanı Murat Sevinç, İl genel Meclisi Başkanı Mehmet Şarkışla, İl Müdürümüz Seyit Yıldız, protokol üyeleri ve çiftçilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Akıncılar Belediye Başkanı Murat Sevinç; “Üretiyorum o Halde Varım Projesi ilçemizde tarımsal kalkınmaya ve istihdama katkı sağlayacaktır. Projenin gerçekleştirilmesinde emeği olan Tarım ve Orman İl Müdürümüz Sayın Seyit Yıldız’a, projenin hayata geçmesinde finansal destekte bulunan İl Özel İdaremize çiftçilerimiz ve İlçemiz adına teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Müdürü Seyit Yıldız konuşmasında; “2023 üretim döneminde uygulanmak üzere müdürlüğümüzce hazırlanan ve İl Özel İdaresince finanse edilen salçalık domates yetiştiriciliği projesi kapsamında ilimiz akıncılar ilçemizde 100 Dekar Alanda Yetiştirilmek Üzere %75 Hibeli 220.000 adet salçalık domates fidesi 50 Dekar alanda uygulamak üzere 110.000 adet salçalık kapya biber fidesi dağıtımı gerçekleştirilecektir” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından fidelerin çiftçilere dağıtımının yapılması ile program sona erdi.
fide sivas akıncılar kapya biber domates salça