Yıldızeli’ne küçükbaş desteği

26 September Thursday, 2024
Çekerek Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Sivas Yıldızeli’ne koyun ve koç desteği sağlandı. İlçedeki üreticilere yüzde 70 hibeli, hane başı 50 koyun ve 2 koç olmak üzere, toplam 300 adet kangal akkaraman koyunu ve 12 adet damızlık koç törenle dağıtıldı.
Yıldızeli’ne küçükbaş desteği
Haber: Sivas İl Enformasyon
 
Sivas Yıldızeli’ne koyun ve koç desteği sağlandı.

Çekerek Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında yüzde 70 hibeli, hane başı 50 koyun ve 2 koç olmak üzere, toplam 300 adet kangal akkaraman koyunu ve 12 adet damızlık koç törenle dağıtıldı.

Törende konuşan, Yıldızeli Kaymakamı Altay Karadağ “Hibe almaya hak kazanan üreticilerimizi tebrik etmek istiyorum. İyi özellikleri olan ırklardan 50 adet verilmesi çok güzel bir avantaj, sizlerden tek isteğimiz aldığınız destekle beraber işletmelerinizi daha büyütmenizdir. Yarı yolda bırakmadan inatçı olalım ve üretim kapasitemizi artıralım. İki yıl sonra 50 koyunluk sürünüzü 200 koyuna çıkarmanızı bekliyorum. Hem aile içi gelir hem de ülke ekonomisi açısından oldukça önemli bir durum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, üreticinin yanında olduklarını vurgulayarak “Çeşitli desteklerle her zaman ekonominin temel taşı olan tarımsal üretime emek veren çiftçilerimizin yanındayız. Projemizin üreticilerimize, ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kura çekilerek 6 üreticiye koyun ve koçlarının teslim edilmesi ile tören sona erdi.
yıldızeli sivas destek hayvancılık