Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, depremzedeler için bölgeye 21 bin 321 ton yakacak odun sevkiyatı gerçekleştirildi. Kurumun Afyonkarahisar'da bulunan tamir bakım atölyesinde üretilen konteyner ve seyyar tuvaletler de deprem bölgesine sevk edildi.
Orman Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde firmaların, kooperatiflerin ve vatandaşların desteğiyle deprem bölgesine şu ana kadar 21,3 bin ton yakacak odun sevkiyatı yapıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) koordinasyonunda, depremzedeler için bölgeye 21 bin 321 ton yakacak odun sevkiyatı gerçekleştirildi.
Orman teşkilatı, 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, AFAD koordinatörlüğünde arama kurtarma çalışmaları başta olmak üzere pek çok alanda desteğini sürdürüyor.
"Asrın felaketi"nin ardından yurt genelinde iş makinelerini, personel ve Orman Arama Kurtarma Timi (ORKUT) ekiplerini bölgeye gönderen OGM, Afyonkarahisar'da bulunan tamir bakım atölyesinde üretilen konteyner ve seyyar tuvaletleri söz konusu illere sevk etti.
Depremzedelerin temel ihtiyaçları için su tankı bulunan araçlarla sürekli su takviyesi yapılırken yurdun dört bir yanındaki OGM personelince gıda, kıyafet, tıbbi malzeme, battaniye gibi temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım kolileri hazırlanarak düzenli şekilde bölgeye gönderiliyor.
Yakacak odun sevkiyatı sürüyor
Elektrik ve doğal gazın kontrollü verildiği bölgede, soğuk hava nedeniyle en büyük ihtiyaçlardan olan yakacak odun konusunda da yurt genelinde seferberlik yürütülüyor. OGM koordinasyonunda deprem felaketinin ilk gününden itibaren firmaların, kooperatiflerin ve vatandaşların desteğiyle bölgeye yakacak odun sevkiyatı yapılıyor.
Sevkiyatlar aralıksız sürerken bugüne kadar bölgeye 21 bin 321 ton yakacak odun desteği sağlandı. Bu kapsamda, Adana'ya 546 ton, Adıyaman'a 3 bin 300 ton, Gaziantep'e 2 bin 100 ton, Hatay'a 5 bin 800 ton, Kahramanmaraş'a 7 bin 200 ton, Kilis'e 50 ton, Malatya'ya 674 ton, Osmaniye'ye 1636 ton ve Şanlıurfa'ya 15 ton yakacak odun desteği yapıldı.
Bu desteklerin 4 bin 186 tonu deprem bölgesinin kendi kaynaklarından sağlanırken, 17 bin 135 tonu ise başta OGM'nin ülke genelindeki depolarından olmak üzere kooperatifler ile vatandaşların kendi çabalarıyla oluşturuldu.