Çanakkale’de “İyi Tarım Uygulamaları kapsamında Hizmetiçi Eğitim” sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.
Haber: Çanakkale İl Enformasyon
Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından “İyi Tarım Uygulamaları kapsamında Hizmetiçi Eğitimi” İl Müdürlüğü Toplantı salonunda yapıldı.
3 gün süren eğitime, İl ve İlçe Müdürlükleri teknik personeli, Kütahya ve Bursa İl Müdürlüklerinden gelen teknik personel ile danışmanlık firmalarının personeli katıldı.
Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ eğitimin açılışında yapmış olduğu konuşmasında; “Çanakkale ilinde İyi Tarım Uygulamalarına 2008 yılında 2 üretici ile 396 dekar alanda başlanıldı. 2017 yılı sonuna gelindiğinde 27 üründe, 672 üretici 64 bin 974 dekar alanda İyi Tarım Uygulamaları yapılmaya başlanmıştır. İl Müdürlüğü olarak hedefimiz, çok fazla üreticiye bu uygulamayı benimsetmek ve daha büyük alanlara ulaştırmaktır. Gıda güvenliği için İyi Tarım Uygulamaları mutlaka benimsememiz ve yaygınlaştırmamız gereken bir üretim sistemidir. Amacımız tarımsal üretimi gerçekleştirirken çevre ve insan sağlığını korumak, hayvan refahını sağlamaktır” dedi.
Toplam 75 kişinin belge aldığı eğitim sonrasında Çanakkale’de Bitkisel Üretim, Hayvansal Üretim, Su Ürünleri kapsamında İyi Tarım Uygulamalarının yaygınlaştırılması için faaliyetler planlandı.
Eğitimde İyi Tarım Uygulamaları yapmakta olan Kepez Meyvecilik A.Ş. nin İşletmesine ve üretim alanlarına da gidilerek sahada uygulamalı olarak eğitim verildi. 3 gün süren Eğitim sonrasında toplantıya katılan personele İl Müdürü Erdem KARADAĞ tarafından Katılım Belgesi verilerek eğitim tamamlandı.
Öte yandan, “İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” Sertifika Töreni 4 Nisan’da 2017 bir otelde düzenlendi. “İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” kapsamında Sertifika almaya hak kazanan üreticilere sertifikaları törenle verildi.
Törende, projede yer alan Ziraat Odası Başkanlıklarına sertifikaları Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider tarafından verildi. Sonrasında ÇAFAD derneğinin yapmış olduğu halk oyunları gösterileri yapıldı. Sertifika törenine; Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Resul Durmaz, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz, İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Sabahat Güllüoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem KARADAĞ, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Başak Egesel, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, TAR-KOOP Başkanı Mehmet Özkurnaz, Çanakkale, Ayvacık, Ezine Ziraat Odası Başkanları, İyi Tarım Uygulamaları Şube Müdürü Fehmi Mert, Kooperatif Başkanları, Bakanlık Proje Koordinatörü Dilek Uyanık, Bakanlık çalışanları, 31 İlden gelen Proje Koordinatörleri, sertifika almayı hak kazanan İTU üreticileri ve İl Müdürlüğü personeli katıldı.
Çanakkale
sertifika
iyi tarım
eğitim
tören