Doğadan kameralara yansıyan ilginç anlar

30 September Monday, 2024
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yaban hayatını gözlemlemeye devam ediyor. Sosyal medya hesaplarından son fotokapan görüntülerini paylaşan Doğa Koruma ve Milli Parklar, ayıların günlük hayatına uzandı. Genel Müdürlük ayrıca doğada mahsur kalmış ya da yaralı bulunan hayvanlara da yardım eli uzatıyor.
Doğadan kameralara yansıyan ilginç anlar
Doğada hareketlilik bütün hızıyla sürüyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yerleştirdiği foto kapanlar, o anları kayda alıyor.
 
Sosyal medyada yapılan son paylaşımlarda, anne ayının yavrularıyla birlikte su içtikten sonra çeşme oluğuna girerek serinlediği anlar yer aldı. Küre Dağları Milli Parkı'nda da bir bozayının yiyecek araması ve elektrik direğinde sırtını kaşıması, fotokapan tarafından kaydedildi.

DKMP sadece hayvanları gözlemekle kalmıyor, yardıma muhtaç hayvanların imdadına yetişiyor.

Kastamonu’da çukura düşen ayı kurtarmak için DKMP Kastamonu Şube Müdürlüğü ve Hanönü Belediyesi uzun mesai harcadı. Çukurdan kurtarılan ayının sağlık durumunun iyi olması üzerine olay yerinde tekrar doğaya salındı.

Şanlıurfa Siverek ilçesi kırsalında yaklaşık 2 ay önce yaralı olarak bulunan leyleklerin tedavisi ise sürüyor.

Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavisi süren yelyekler ancak ilkbaharda doğaya geri dönebilecek.

Hayvanları 112yi arayarak ihbar eden vatandaşlara teşekkür eden Merkez sorumlusu Veteriner Hekim Uğur Özbay, leyleklerin fiziki güçlenmeleri için çalıştıklarını belirtti. Özbay, "Bir tanesi 2 ay, bir tanesi de 1,5 ay önce geldi. Bunların hepsinde doku yaralanması vardı. Biz yaralarını, enfeksiyonlarını giderdik, tedavi ettik. Bu duyarlı vatandaşların sayesinde kurtuldu, kendi halinde bıraktığımızda ölecek olan hayvanlarımız. Bu dönemde güçlenme çalışmaları devam ettiği için bir dahaki göç dönemine kadar leylekleri güçlendirip doğaya kavuşturacağız. Hayvanlara özenle baktıklarına dikkati çeken Özbay, "Gerekli besin takviyeleri ve gıda veriyoruz, hayvanları ciğer ve etle besliyoruz. Onun dışında insana maruz bırakmamaya çalışıyoruz ki evcilleştirilmesin, özelliğini korusun. 2 leyleğimiz bizim geçici olarak misafirimiz. Şu an için mayıs ayına kadar onlara gözümüz gibi bakacağız. Tekrar doğaya salacağız." diye konuştu.
doğa koruma milli park ayı fotokapan leylek