Çankırı’da sezon bereketli hasatlarla sürüyor

12 August Monday, 2024
Lezzetli kavunuyla ünlü Çankırı’da tarımsal üretim hız kesmiyor. Hasadın devam ettiği kavun ve biber tarlalarında üreticileri ziyaret eden Vali M. Fırat Taşolar, bir küçükbaş hayvan işletmesinde de incelemelerde bulundu. Vali Taşolar, Çankırı’ya has ürünleri tüm Türkiye’ye tanıtmayı amaçladıklarını belirtti.
Çankırı’da sezon bereketli hasatlarla sürüyor
Haber: Çankırı İl Enformasyon

Çankırı’nın lezzetli kavunları tarladan pazara ulaştı.

Vali Mustafa Fırat Taşolar üreticileri hasatta yalnız bırakmadı.

Bitkisel üretimin yoğun yapıldığı Kızılırmak ilçesinde biber hasadı yapan kadın üreticileri de ziyaret eden Vali Taşolar, hasada katıldı. Taşolar üreticilere “Üretimde ilk sıralarda olan Çankırı Kızılırmak kavunu ve Çankırı Kızılırmak pirincini Türkiye’ye hep birlikte tanıtacağız. Sizlerin sayesinde biz Çankırı Kızılırmak kavununu ve Çankırı Kızılırmak pirincini tadını-aromasını ve lezzetini bütün Türk insanının zihnine nakış nakış işleyeceğiz. Herkes bilecek,  size inanıyorum sizlere çok güveniyorum” dedi.

Tarladan sofraya yolculuk kavun pazarında devam etti. Vali Taşolar burada da üreticiler arasındaki pazarlığa eşlik etti.

Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Düzgün’le birlikte Aşağıovacık köyünde küçükbaş hayvan işletmesinde de incelemelerde bulunan Vali Taşolar, genç çiftçilerle sohbet etti.

Aile işletmesinde üretici Mehmet Türk’ten bilgi alan Taşolar, Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesinin kentin hayvan varlığının artmasına katkı sağladığını belirtti. Besici Mehmet Türk, proje ile işletmesindeki hayvan sayısını iki yıl içinde 28’den 230’a çıkarmayı başardı.

Çankırı’da tarımsal üretimin güçlendiğini kaydeden Vali Mustafa Fırat Taşolar, çiftçilere bereketli bir sezon temennisinde bulundu.
çankırı kavun biber hasat pazar küçükbaş hayvancılık tarım ve orman