Hatay'da koruma ve denetim çalışmaları sonuç verdi, yaban keçisi popülasyonu artış gösterdi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı "doğa timleri" de sahadaki mesaisine aralıksız devam ediyor.
Atıl arazilerin tarıma kazandırılması için Muğla’da enginar yetiştiriciliğini yaygınlaştıracak bir proje hayata geçirildi. Devlet desteğiyle alternatif ürün olarak yetiştirilen hibrit enginardan yüksek rekolte elde edildi.
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Manisa'da zirai dondan etkilenen üzüm bağlarında incelemelerde bulundu. Durumu "Son yılların en büyük afetini yaşadık." sözeliyle anlatan Gizligider, devletin zirai donun yaşandığı andan itibaren çiftçinin yanında olduğunu vurguladı.
Su Yönetimi Genel Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 2025 yılı İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda kentsel atıksu arıtma tesisleri çıkış suyunun uygun alanlarda yeniden kullanımı, kuraklık yönetim planları gibi konular ele alındı.
Çankırı’da öğrencilere gıda güvenliği eğitimleri veriliyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce verilen eğitimlerde güvenilir gıda, güvenilir gıdaya ulaşma yolları, gıda muhafazası gibi konularda öğrenciler bilgilendiriliyor.
Edirne'de 56 bin 500 dönüm araziyi suyla buluşturacak Çömlekköy Barajı'nın yapım çalışmaları devam ediyor. Baraj sayesinde bölgede kuraklığın ve verim kaybının önüne geçilmesi hedefleniyor.
Son dönemde yaşanan soğuk hava dalgasından Adıyamanlı üreticiler de etkilendi. Ancak çiftçi Fehmi Turanlı badem bahçelerini don önleyici pervanelerle korumayı başardı. Kırsal kalkınma destekleri ile kurulan sistem sayesinde bahçede ürün kaybı yaşanmadı.
Artvin'in Orman Genel Müdürlüğü Orman ve Köy İlişkileri Dairesi Başkanlığı, orman köylülerine traktör desteği sağladı. ORKÖY faaliyetleri kapsamında alınan 25 traktörün 9'u Ardanuç ilçesinde düzenlenen törenle hak sahiplerine verildi.
Yozgat Bozok Üniversitesi'nde yerli kenevir tohumu çeşitleri üretmek amacıyla ıslah çalışması yürütülüyor. Yerli çeşitlerin çoğalması amacıyla ıslah edilen tohumların Avrupa Birliğinden de tescil alması hedefleniyor.
Örtü altı tarımın üssü konumundaki Antalya'da seralarda yetiştirilen erkenci karpuzlar, tezgahlarda satışa sunulmaya başlandı. Hasadı yapılan karpuzların fideleri yaklaşık 4 ay önce seralara dikilmişti.
Gümüşhane’nin 3 ilçesinde 200 çiftçiye yüzde 75’i hibeli nohut tohumu desteği sağlandı. Dağıtımlar Köse, Kelkit ve Şiran ilçelerinde yapıldı. Dağıtılan 62 ton nohut tohumu 4 bin dekardan geniş arazide kullanılacak.
"Farklı Toprak İşleme Yöntemlerinin ve Ekim Zamanlarının Ayçiçeği Verim ve Verim Unsurlarına Etkileri Projesi" Edirne’de bütün hızıyla sürüyor. Proje kapsamında ayçiçeğinin kuraklığa karşı dayanıklılığı farklı ekim yöntemleriyle test edildi.
Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü "Efe35" ile "Cemre35"in tanıtımını yaptı. Ege Bölgesi'nin ilk tescilli liflik keten tohumlarının deneme ekimi memnun edici sonuçlar verdi. En önemli özelliği kuraklığa dayanıklılığı olan tohumların alternatif ürün olarak değerlendirilmesi hedefleniyor.
Toprakta organik madde artışı için Tarım ve Orman Bakanlığının çalışmaları sürüyor. Muğla’nın iki ilçesinde bulunan meyvelik ve zeytinliklerde üreticilere hümik asit uygulaması hakkında eğitim verildi.
Adana’nın Kozan ilçesi modern canlı hayvan pazar yerine kavuştu. Kırsal...
Bir vefa projesini hayata geçiren Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü...
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Manisa'da zirai dondan...
Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, kentin tarımsal...
Amasya'da bir çiftçi ağaçlarına uyguladığı 'dondurarak dondan koruma...
Yozgat’ta ürün çeşitliliğini geliştirmek için çalışmalarını sürdüren İl...
Manisa'da filiz vermeye başlayan üzüm bağları ve bazı tarım alanlarında...
Hayvancılığın yoğun yapıldığı şehirlerden Yozgat’ta şap hastalığıyla...