Yeni destekleme modeli Bursa’da tanıtıldı

18 September Wednesday, 2024
Tarımsal üretim planlama ve değişen bitkisel üretim destekleme programları hakkında personele yönelik bilgilendirme toplantıları sürüyor. Bursa’daki tanıtımda İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, yeni programı üreticilere doğru aktarmanın önemini vurguladı.
Yeni destekleme modeli Bursa’da tanıtıldı
Haber: Bursa İl Enformasyon
 
Bursa’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeline, tarımsal üretim planlama ve değişen bitkisel üretim destekleme programları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, yeni modeli üreticilere doğru aktarmanın önemini vurguladı. Acar ‘’Bitkisel üretim planlaması yeni destek modeli hakkında bilgilendirme yapmak için toplandık. Bakanlığımız bitkisel üretimde, balıkçılıkta ve hayvansal üretimde yeni bir destekleme modeline geçti. Bu sene henüz üretim sezonu başlamadan 3 yıl için hangi ürünlerin ne oranda destekleneceği belli oldu. Ayrıca üretim planlaması ve ÇKS kayıtları da başladı. Bununla ilgili sizlere detaylı bilgi verilecek, sizler de çiftçilerimize bu konuları eksiksiz aktarın’’ diye konuştu.

İl Müdürü Acar’ın konuşmasının ardından Çiftçi Kayıt Sistemi İl Sorumlusu Oyanur Şahin sunum yaptı. Bilgilendirme sonrası teknik personel ile istişare toplantısı gerçekleştirildi.
tarım orman yeni destek modeli bursa