Kışın başlamasıyla beraber doğa beyaza büründü. Tabiattın eşsiz güzellikleri kışın bir başka güzel ancak kış hayvanların yaşamını da zorlaştırıyor. Bütün yurtta yaban hayvanlarına yardım için hayvanların geçiş noktalarına yem bırakılıyor.
Kışın başlamasıyla birlikte Türkiye’nin pek çok tabiat güzelliği beyazlara büründü.
Gümüşhane’de uzun ladin ve köknar ağaçlarının yer aldığı Örümcek Ormanları’nın içerisinde yer alan Çağlayandibi Şelalesi de kış güzelliğinden nasibini alan yerlerden. Şelale, kar ve buzlu görüntüsüyle görsel şölen sunuyor.
Ancak kış şartları hayvanları da zorlayabiliyor. Yaban hayatını destekleme çalışmaları kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında hayvanların geçiş noktalarına yem bırakılıyor.
Afyonkarahisar Sandıklı’da Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.
Sandıklı-Şuhut karayolu üzerinde bulunan bin 880 rakımlı Çakmak Tepe'ye Belediyenin araç desteği ile çıkan dernek üyeleri, 25 balya saman, 1 ton buğday ve yulaftan oluşan yemleri doğada farklı noktalara koydu. Dernek başkanı Ali Keskin “Dernek üyelerimiz besledikleri hayvanların yanı sıra yaban hayatı ve sokak hayvanlarına da elinden geldiğince besleme çalışması yapıyor. Yaban hayvanları malum kış şartlarında bir nebzede olsa yardıma ihtiyacı var. Bizler de dernek üyeleri olarak elimizden geldiğince yardım etmeye çalıştık. Şu ana kadar 4 bölgeye 25 balya saman, 1 tonun üzerinde tahıl buğday bıraktık, birkaç noktaya daha bırakacağız.” dedi.
Yem bırakılan başka bir noktalardan biri de Van’ın Özalp İlçesi. Vadi Doğa Sporları Kulübü üyelerinden oluşan 24 kişilik dağcı grubu, çetin geçen kış koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için Çomaklı Baba Dağı zirve tırmanış gerçekleştirdi. Dağcılar, beraberinde getirdikleri yemleri, yaban hayvanları için belirli noktalara bıraktı.