Yangının yaraları desteklerle sarılıyor

27 June Thursday, 2024
Geçtiğimiz günlerde Manisa’nın Salihli İlçesi çıkan orman yangından etkilenen üreticilere yem desteği sağlandı. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda yem saman deposu zarar gören yetiştiricilere 10 ton yem dağıtımı yapıldı.
Yangının yaraları desteklerle sarılıyor Haber: Manisa İl Enformasyon

Yangın söndürüldü, yaralar devlet desteğiyle sarıldı.

Manisa’da çıkan orman yangınından çiftçiler de etkilendi.

Küçükbaş otlatma alanları, yem ve saman depoları zarar gören yetiştiricilerin yardımına Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri koştu.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda Yağbasan ve Karasavcı mahallelerinde çiftçilere 10 ton yem dağıtıldı.

Yangında bir hayvanını kaybeden çiftçi Sefa Yağcılar, “Ateşin içinde kaldım. Saniyeler içinde samanlarım, ahırım tutuştu. Hayvanlarımı salıverdim. Bir tane buzağım öldü, bir tane düvem de yaralandı. Yangın sonrası valimiz yanımızdaydı, kaymakamımız yanımızdaydı, il tarım ve orman müdürümüz yanımızdaydı. Bakanımız telefonla aradı. ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti. İlçe tarım müdürlüğümüzden yem desteği geldi. Devletimiz her zaman yanımızda.” dedi.

Yangından etkilenen çiftçiler, kendilerine sağlanan 5 ton kaba yem, 5 ton kesif yem desteği sayesinde az zararla üretime devam ediyor.
manisa salihli orman yangını çiftçi destek yem hayvancılık tarım ve orman