Bursa’da çiftçilere yaban mersini budama eğitimi verildi. Katma değeri yüksek ürünlerden olan yaban mersini son yıllarda üreticilerin tercih ettiği meyveler arasında. Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de üretimde kaliteyi artırmak ve çiftçileri bilinçlendirmek için İnegöl İlçesinde eğitim programı düzenledi. İnegöl’de yıllık ortalama 240 ton yaban mersini üretiliyor.
Haber: Bursa İl Enformasyon - Kamera - Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI
Yabanmersini üreticileri teknik personelin verdiği eğitimle bilinçleniyor.
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yaban mersini yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı ilçelerden İnegöl’de çiftçilere yönelik budama eğitimi düzenledi.
Meyvecilikte kaliteyi arttırmak amacıyla başlatılan budama eğitimlerinde Ziraat Mühendisi Erdem Durgut üreticilere yaban mersini ile ilgili önemli bilgiler verdi.
Eğitim programında çiftçilerle bir araya gelen İl Müdürü Hamit Aygül, “İlimiz; 2 bin 288 dekar alanda, 861 ton mavi yemiş üretimi ile ülke üretiminin yüzde 35’ini gerçekleştirerek, alan bakımından 1., üretim bakımından ise 2. sırada yer almaktadır. Üretim, ağırlıklı olarak Orhaneli, İnegöl ve İznik ilçelerimizde yapılmaktadır. İnegöl ilçemiz ilk sırada olup 800 da alanda 240 ton, Orhaneli ilçemiz 475 da alanda 333 ton, İznik ilçemiz 700 da alanda 210 ton, mavi yemiş üretmektedir. İnegöl ilçemizin mevcut üretimi ve potansiyeli dikkate alınarak yaban mersini budama eğitiminin ilçemiz için faydalı olacağını düşünerek bu kursu düzenledik. İnegöl çiftçileri başta olmak üzere, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
Alternatif ürün olarak üretimi yaygınlaşan meyve yüksek getirisiyle üreticinin tercih sebebi.
Bursa’da yıllık ortalama 861 ton mavi yemiş üretiliyor. Orhaneli, İnegöl ve İznik çiftçilerin en çok üretim yaptığı ilçeler.
İnegöl ise 800 da alanda üretilen 240 ton yaban mersini ile Bursa’daki birinciliğini koruyor.
bursa
mavi yemiş
yaban mersini
meyvecilik
budama
eğitim
tarım ve orman