Trüf mantarının ekonomiye kazandırılması için Çanakkale’de hayata geçirilen projede Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ortak çalışma yürütecek. Çalışma üreticilerin eğitiminden hasada kadar geniş bir alanda yapılacak.
Haber: Çanakkale İl Enformasyon
Çanakkale’de hayat geçirilen “Trüf Mantarı Envanteri Oluşturulması, Toplanması ve Üretimi Projesi” kapsamında, üreticilere trüf mantarı yetiştiriciliği ve toplanması konusunda eğitimler verilmeye başlandı.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Orman Bölge Müdürlüğü arasındaki protokol kapsamında; sakız ağacı, lavanta, karabaşotu, altınotu, kantaron, menengiç, zeytin (delice), salep, mantar meşesi, harnup ve trüf mantarı için üç yıllık projeler hazırlanarak hayata geçirilmeye başlandı.
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, trüf gibi alternatif türlerin kent ekonomisine katkı sağlayacağına inandığını belirtti.
Konuşmaların ardından, Orman Genel Müdürlüğü Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Ürünler Şube Müdürü Zafer Filiz, katılımcılara teorik ve uygulamalı sunumlarla trüf mantarını tanıttı.
Toplantıya; Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Orman Genel Müdürlüğü Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Ürünler Şube Müdürü Zafer Filiz, Orman Dışı Ürünler ve Hizmetler Şube Müdürü Mustafa Demirbaş, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Başak Egesel, teknik personel ve üreticiler katıldı.
çanakkale
trüf mantarı
eğitim
proje