Türkiye'de besi sığırcılığı; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının uyguladığı destekleme politikaları, büyük çiftliklerin kurulması ve bu alanda yatırımların yapılmasıyla sektöre olan ilgiyi arttırdı.
Türkiye'de besi sığırcılığı; büyük çiftliklerin kurulması, kaliteli ete talebin artması ve bu alanda yatırımların yapılmasıyla sektöre olan ilgiyi arttırdı.
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Biricik, besi sığırcılığı; süt sığırcılığının gölgesinde kaldığı için ayrı bir sektör olma yolunda henüz ırk bazında istenen verimliliğe ulaşılamadığını ve hala süt sığırcılığının bir kolu olarak değerlendirildiğine işaret etti. Biricik, besi sığırcılığı yetiştiriciliğinin kısa vadeli bir yatırım olmadığına dikkati çekerek, "Besi sığırcılığı belli bir süreç istiyor. Süt gibi her gün ürün vermiyor. Besi sığırcılığı ülkemizde maalesef süt sığırcılığının bir kolu gibi görünmekte ancak son dönemde baktığımızda çok büyük besi çiftlikleri kurulması, besiye yönelik yatırımların yapılması, bu alanı yatırım açısından oldukça cazip hale getirmiştir. Ülkemizde kaliteli ete talebin artması, insanların kaliteli eti araması, bu konuda da yetiştiricileri yatırıma yöneltmiştir" diye konuştu.
Çalışmalarında, besi sığırında günlük 1,4-1,6 kilogram verime ulaştıklarını aktaran Biricik, "Bunun üretici bazında 1 kilogram civarında kaldığını görüyoruz. Bu da ülkemiz için ciddi anlamda ekonomik kayıp getiriyor. Besi sığırcılığını sütün altında incelemeye devam ederseniz aynı kayıp devam edecektir. Besicilerin mutlaka kendilerini ihtiyaç duydukları besleme, bakım sistemini belirleyip örgütlenmeyi yapmaları gerekir" ifadelerini kullandı.