Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kente çalışmak için gelen mevsimlik tarım işçilerinin yaşam koşullarının ve çalışma şartlarının sağlıklı olması için her türlü tedbiri aldı. Her gün işçilerin yanında olan ekipler çadırlarda, tarlalarda sosyal mesafe kurallarını sağlıyor, işçilere maske ve dezenfektan dağıtıyor.
Haber: Uşak İl Enformasyon
Koronavirüs salgınının yaşandığı bu günlerde üretime ara vermeyen aksine daha çok üretim yaparak artan talebi karşılamaya çalışan sektörlerin başında tarım geliyor.
Baharın gelmesiyle tarlalarda da hummalı bir çalışma başladı. Uşak’da zorlu bir mesai sürdüren mevsimlik tarım işçileri bu yıl geçen senelerden farklı bir sezon yaşıyor.
Koronavirüs tedbirleri ile çalışma sistemleri değişen işçiler maskesiz çalışmıyor, sosyal mesafe kurallarına dikkat ediyor.
Tarım işçilerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve sağlıklarının korunması için her koşulda yanlarında olan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, işçilere her konuda destek oluyor. Bu zorlu mesaide işçilerin düzenli olarak sağlık kontrolleri yapılırken maske, eldiven, dezenfektan gibi ihtiyaçları ise devlet yetkililerince karşılanıyor.
Tarımsal üretimin aksamaması için titizlikle çalıştıklarını vurgulayan Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Murat Erdem, “İl dışından ilimize yaklaşık 6 ay süreyle tarımsal üretimde çalışmak üzere mevsimlik tarım işçileri geldi. Onların yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla, İçişleri Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu genelge doğrultusunda, ilimizde bulunan kurumlarla yaptığımız iş birliği içerisinde bu çalışmaları yürütmekteyiz. İlimize gelen tarım işçilerinin sağlık taraması, ateş ölçümleri İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince yapılmıştır.” diyerek bilgi verdi.
Mevsimlik tarım işçilerinden Fatih Hotu da, “Konaklama yerlerimizde çadırların mesafeleri yaklaşık 15 metre aralıklı kuruldu. Şu anda birbirimizle gerekmedikçe irtibata geçmiyoruz. Çünkü bu virüsten kurtulmak için ve bu süreci atlatana kadar birbirimizle mesafeli durmamız gerekiyor.” dedi.
uşak
mevsimlik tarım işçisi
koronavirüs
tedbir
kovid 19
tarım ve orman