Sportif Havacılık Kulübü tarafından Eskişehir'de 280 dönümlük çorak alana hava parkı olarak hizmet verecek Uluslarararası Sportif Havacılık Merkezi kuruluyor.
Sportif Havacılık Kulübü tarafından Eskişehir’in Sivrihisar ilçesine bağlı Yeşilköy mevkisindeki 280 dönümlük çorak alana hava parkı olarak hizmet verecek Uluslarararası Sportif Havacılık Merkezi kuruluyor.
Havacılığa gönül verenlerce imece usulüyle hayata geçirilen hava parkının A etabı çalışmaları sürerken merkezin 800 metre uzunluğunda, 32 metre genişliğindeki pisti, taksi yolları, apron, hangar ile bazı tesislerinin yapımı tamamlandı.
Bölgedeki kırsal mahallelerin çocukları ve gençleri ile gökyüzünü merak edenleri uçakla buluşturmaya başlayan merkez, 4-5 yıl sonra tamamlandığında dünyanın dört bir yanından sportif havacıları ağırlayacak.
Sivrihisar ilçesinde, Sportif Havacılık Kulübü tarafından çorak alana kurulma çalışmaları süren ve hava parkı olarak hizmet verecek Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi, 800 metre uzunluğunda, 32 metre genişliğindeki pisti, taksi yolları, apron, hangar, bazı tesisleri ile gençler ve çocukları uçaklarla buluşturmaya başladı.
Kulübün kurucu üyelerinden akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk yaptığı açıklamada Türkiye'de sivil havacılığa hizmet verecek, tamamen özel girişimciler tarafından hayata geçirilmiş bir tesis bulunmadığını söyledi.
Bu çerçevede kulüp üyeleri olarak ülkede bir ilki gerçekleştirmek adına harekete geçtiklerini ve Sivrihisar'ın Yeşilköy mevkisine imece usulüyle bir merkez yapmaya karar verdiklerini dile getiren Öztürk, bütün üyelerin imkânları doğrultusunda destek verdiği merkezi, ilçenin tarım özelliğini yitirmiş tamamen çorak bir alana kurmaya başladıklarını anlattı.
Gönüllülük esasına dayandığı için merkezle ilgili bir maliyet ortaya koymadıklarını vurgulayan Öztürk, şöyle devam etti:
"Sivrihisar Uluslarararası Sportif Havacılık Merkezi'ni geçen yıl yapmaya başladık. Sivil havacılığa hizmet edecek bu merkez, bir havaalanı değil bir hava parkı olacak. Bu anlamda Türkiye'nin ilk hava parkını hayata geçirmiş oluyoruz. Bölgede köylülerden yaklaşık 280 dönümlük bir çorak alanı satın alıp üzerine pistler, hangarlar, apronlar ve diğer tesisleri yapıyoruz. Hava parkları, amatör ve sportif havacılığa yönelik tesisleri barındırıyor. Gençlerimizin uçaklarla ilgili meraklarını giderebilecekleri gökyüzüyle buluşabilecekleri bir tesis kurduk."
Merkezin A, B ve C etabı şeklinde planlandığını ifade eden Öztürk, şu anda A etabının birinci bölümünü tamamladıklarını ve geriye kalan üç kısımla ilgili çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.
Etapların tamamlanmasının 4-5 yılı bulacağına dikkati çeken Öztürk, "Şu anda 32 metre genişlikte ve 800 metre uzunlukta bir pist yaptık. Pistimiz B etabı hayata geçirilmeye başlandığında bin 200 metreye uzayacak. Bu durumda bütün uçakların iniş ve kalkışına imkân verecek bir pist haline gelecek" dedi.
Öztürk, 5'i kanat uzunluğu 15 metreyi aşan uçaklar olmak üzere 12 uçaklık park yeri, hangarlar, taksi yolları ve ilk etapta ihtiyaç duyulan tesislerin inşa edildiğini belirterek, bunlar için ciddi bir harcama yapıldığı bilgisini verdi.