Tekno Tarım Manisa 15. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı. Tarım sektöründe faaliyet gösteren 100'ü aşkın firmanın katıldığı fuara Manisalılar yoğun ilgi gösterdi.
Haber: Manisa İl Enformasyon
Tekno Tarım’21 Manisa 15. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı; sektör temsilcilerini, özel sektör ve çiftçiyi buluşturdu, fuarı yüzlerce kişi ziyaret etti...
Tarımsal üretimin önemli merkezlerinden Manisa’da açılan tarım ve hayvancılık fuarına 100’ü aşkın firma katıldı.
Kentin, tarımsal üretime katkısıyla ülkenin göz bebeği durumunda olduğunu belirten Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak, tarımın modern altyapı yatırımlarıyla çok daha iyi noktalara geldiğini söyledi. Başta tescilli ürün sultani çekirdeksiz kuru üzüm olmak üzere tütün ve sofralık zeytin gibi ürünlerin üretiminde lider durumda olduklarını anlatan Özkaynak, “Tarım ve sanayiyi buluşturan ilimiz tarımının en belirgin özelliği, ürün yelpazesinin genişliği ve ihracata yönelik kaliteli ürün üretme kabiliyetine sahip oluşudur. Ülkemizin geleneksel ihracat ürünlerinden biri olan çekirdeksiz kuru üzüm ihracatının tamamına yakını Manisa’dan gerçekleşmektedir. 2020 yılında sofralık üzümde ihracat miktarımız 150 bin ton olup 110 milyon dolar gelir elde ettik. Manisa, Türkiye’de kiraz üretim alanı anlamında ikinci, rekoltede ise dördüncü sıradadır.” dedi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk ise Manisa'nın yüksek üretim gücü ve çeşitliliği ile Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olduğunu ifade etti.
Öztürk; “Tarımsal üretim kaynakları, gelişmiş sanayisi, bereketli toprakları, yüksek üretim gücü ve çeşitliliği ile Ülkemizin önemli şehirlerinden biri olan Manisa’mızda böylesi güzel bir fuarı gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Fuarlar bir Ülkenin gelişiminde önemli roller üstlenmekte, şehrin sosyal, kültürel, ekonomik hayatına, Ülkemizin ise ihracatına ve istihdamına katma değerler sağlamaktadır. Paris İklim Sözleşmesini imzaladık. Artık tüm sektörlerde olduğu gibi tarım sektöründe de paradigma değişimi yaşanacak. Dolayısıyla bu değişimlere hazırlanmak için bu tür buluşma noktaları, tarımı teknolojiyle, bilgiyle buluşturma noktaları ayrı bir önem taşıyor. Eğer tarımda teknolojiyi, yeni teknikleri bu noktalarda üreticilerimizle buluşturamazsak, yarışta ve rekabette geri kalırız.
Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak 2021 yılında “45+1 Tarımda Bir Adım Önde” mottosu ile bitkisel üretim, mera, hayvancılık, gıda ve arıcılığı da kapsayan toplam 46 proje gerçekleştiriyoruz. Bitkisel üretimde mera dâhil 36 proje, hayvancılıkta 8 proje ve gıda alanında 2 proje ile Manisalı üreticilerimizin yanında büyük bir onur ve mutlulukla yer almaya devam edeceğiz. Ben buradan özellikle bizim özel projelerimize destek veren Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı arz ediyorum. Sayın Valimize, aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve bizlere destek veren İlçe Belediyelerimize de teşekkürlerimi sunuyorum. Manisa’da yapılan her proje kesinlikle amacına ulaşmaktadır.
Toprağın emekle, emeğin bereketle buluştuğu Şehzadeler Şehri Manisa'nın girişimci, emektar, vefakâr, çalışkan insanıyla bir arada bulunmaktan, onlarla birlikte projeler gerçekleştirmekten dolayı mutluyuz. Türkiye tarımının gücüne güç katmaya gururla devam edeceğiz. Manisa’da 15. kez böyle bir fuarın tertip edilmesinden dolayı memnuniyetimi tekrar belirtiyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
Tarım ve teknolojinin buluştuğu fuar alanında sergilenen yeniliklere ve son teknoloji tarım makinalarına üreticiler yoğun ilgi gösterdi.
Çiftçileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenen seminerlerde de üreticiler sektör temsilcileriyle bir araya gelme fırsatı buldu.
manisa
tarım ve hayvancılık
fuar
tekno tarım
tarım ve orman