Bursa’da üreticilere yönelik eğitim faaliyetleri devam ediyor. Kestel İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bursa İŞKUR İl Müdürlüğü ve Kestel Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığı ile gerçekleştirilen Sürü Yönetimi Elemanı ve Süt Sığırı Yetiştiriciliği kurslarının sertifika töreni Kestel’de gerçekleştirildi.
Bursa İl Enformasyon
Kamera : Bilgin ÇALIŞKAN
Fotoğraf : Orhan KAĞITÇI
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü üreticilere yönelik eğitim faaliyetlerine her geçen gün bir yenisini ekliyor. Bu sayede tarımsal üretim giderek artıyor.
Eğitimler kapsamında Kestel ilçesinde ‘Sürü Yönetimi Elemanı ve Süt Sığırı Yetiştiriciliği’ kursu düzenlendi. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları teslim edildi. Kestel ilçesinde gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül: “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İŞKUR İl Müdürlüğümüz ile birlikte yürütmüş olduğumuz Tarımsal Nüfus Gençleşiyor ” projesinin yanı sıra Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliği ve katkılılarıyla yürütülen “ Sürü Yönetimi Elemanı Benim ” projesi kapsamında; Kestel İlçemizde Süt Sığırı Yetiştiricisi ve Sürü Yönetimi Elemanı Benim kursları açılmıştır.” dedi.
Aygül, kurslar kapsamında; Ümitalan mahallesinde ikamet eden 20 kadın çiftçiye yönelik olarak İş Sağlığı ve Güvenliği, Sürüyü Yönlendirme, Sürünün Beslenmesi, Sürü Bakım İşleri ve Sürünün Sağlığı konularında teorik ve pratik bilgiler verildiğini söyledi.
Aygül sözlerini şöyle sürdürdü: “Kursa katılan kadın kursiyerlerimize İŞKUR tarafından maddi destek sağlanarak hem kursa talebin artması hem de kadın çiftçilerimize öğrenirken de gelir elde etmesi amacıyla toplam 9.100,00 TL ödeme yapılmıştır.2020 yılı TÜİK verilerine göre; ülkemizde 18.157.987 büyükbaş, 54.112.626 küçükbaş, ilimizde 235.781 büyükbaş, 587.245 küçükbaş, Kestel ilçemizde ise 5.081 büyükbaş, 19.952 küçükbaş olmak üzere 25.033 hayvan mevcudumuz bulunmaktadır.Orhaniye mahallemizde ikamet eden 18 kadın çiftçimize yönelik olarak ise Yem Bitkileri Yetiştirme, Süt Sığırı Çiftliklerinin Planlanması, Süt Sığırcılığında Mekanizasyon, Süt Sığırlarının Beslenmesi, Süt Sığırcılığında Sürü Yönetimi, Süt Sığırlarında Sağlıklı Süt Üretimi ve Süt Sığırlarında Sağlık ile Hastalıklardan Korunma konularında teorik ve pratik bilgiler verilmiştir. Bu mahallemizde de açılan kurslara ilginin artması ve katılan kadın çiftçilerimize maddi kazanç da elde etmeleri amacıyla İŞKUR tarafından toplam 6.300,00 TL ödeme yapılmıştır.”
Protokol konuşmalarının ardından üreticiler sertifikalarını teslim aldı.
bursa
kestel
sertifika
tören
tarım orman
sürü yönetimi
eğitim