Dörtyol'da narenciye, incir, hurma, nar, zeytin ağaçlarını kapsayan Akdeniz meyve sineğiyle mücadele için üreticiye tuzak dağıtımı yapıldı.
Dörtyol İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal, ilçede yaklaşık 70 bin dekar alanda 500 bin ton narenciye üretildiğini söyledi.
Dörtyol'un Türkiye'nin önde gelen narenciye üretim alanlarından bir tanesi olduğunu vurgulayan İnal, şöyle devam etti:
"Çiftçilerimiz bu üretimi gerçekleştirirken bir takım sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Akdeniz meyve sineği de bunlardan bir tanesi. Mücadele yapılmadığı takdirde yüzde 50'ye varan verim kayıplarına neden oluyor. Bu da özellikle ihraç edilen ürünlerde sıkıntı yaratıyor. Bunun için bakanlığımız bir proje hazırladı. Akdeniz meyve sineğiyle toplu mücadele projesiyle ilçemiz pilot bölge seçildi."
İnal, Akdeniz meyve sineğiyle mücadele kapsamında 8 bin 500 adet tuzağı üreticilere ücretsiz dağıttıklarını sözlerine ekledi.
Ziraat Mühendisi Nihat Sakaroğlu ise, tuzakların kullanımıyla ilgili bilgi vererek, 1 dekara 4 adet tuzak konulması gerektiğini belirtti.
Asılan tuzakların etki süresinin ise 4 ay olduğunu aktaran Sakaroğlu, "Üreticilerimize işletmemizde teslim edilip mühendislerimiz tarafından dikili alanda uygulamalı olarak hizmet vermekteyiz." diye konuştu.