Genç girişimciler hibe desteğiyle kalkınıyor

04 June Tuesday, 2024
Çankırı’nın yeni modern tarımsal işletmeleri genç girişimcilerle yükseliyor. Tarım ve Orman Bakanlığının ‘Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi’ kapsamındaki destekleri yüzde 70 hibeyle gençlere veriliyor. Genç girişimcilerle hibe sözleşmesi imzalayan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, eğitim programlarıyla da genç girişimcileri yeniliklerle buluşturmaya devam ediyor.
Genç girişimciler hibe desteğiyle kalkınıyor
Haber: Çankırı İl Enformasyon

Eğitim alıyorlar, destek alıyorlar… Genç girişimciler yatırımlarıyla kırsal kalkınmaya öncülük ediyor.

Çankırılı genç girişimcilerin yatırımları Tarım ve Orman Bakanlığının yürüttüğü ‘Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi’ ile destekleniyor. Proje kapsamında 2024 yılı faaliyetlerinden olan “Kurulum Hibesi Genç Girişimci” çalışması hayata geçirildi. Gençlere yüzde 70 hibeli ‘Ahır Modernizasyonu’ desteği verildi.

Gençlerin her konuda yanında olduklarını belirten İl Müdürü Hüseyin Düzgün, yatırımlarla modern hayvancılık tesisleri kurulmasını hedeflediklerini vurgulayarak; “Proje kapsamında 2023 yılında eğitime aldığımız genç girişimci kardeşlerimize sürdürdükleri hayvancılık faaliyetlerini daha modern bir şekilde sürdürmeleri amacı ile bu faaliyet programımıza alınmıştır. Bu faaliyet çerçevesinde toplam 2.857.000 tutarındaki projelere 2 Milyon Lira hibe desteği sağlamış olacağız. Proje ile ilimiz hayvansal üretim konusunda ivme kazanmaya devam edecektir.” dedi.

Teknik personel genç girişimcilere bilgi ve becerilerini arttırmak için hayvancılık ve hibe süreçleri konusunda bilgilendirme yaptı.

Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 40 yaş altı 5 genç girişimciyle 2 milyon lira tutarında hibe sözleşmesi imzaladı.
 
 
çankırı hibe kırsal kalkınma destek genç girişimci eğitim hayvancılık modern tesis tarım ve orman