Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı'nca koordine edilen "Tarımsal İşletme Danışmanlığı Projesi" nin uygulamaya konulduğu illerden biri de Gaziantep. Üç aydan beri yürütülen proje ile çiftçiyle doğrudan temas sağlanırken, çiftçilerin sorunları en hızlı şekilde çözüme ulaştırılıyor.
Haber: Gaziantep İl Enformasyon
Gaziantep’te uygulamaya konulan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Tarımsal İşletme Danışmanlığı (TİD) Projesi olumlu sonuçlar vermeye başladı.
Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı Ziraat Mühendisi, Ziraat Teknikeri, Ziraat Teknisyeni, Veteriner Hekim, Veteriner Sağlık Teknikeri, Veteriner Sağlık Teknisyenlerinin görev aldığı danışmanlık hizmetinden faydalanan çiftçiler uygulamadan oldukça memnun.
Gaziantep il genelinde toplam 31 bin 840 Bitkisel Üretim İşletmesi, 23 bin 651 Hayvansal Üretim İşletmesi ve 14 bin 740 Gıda İşletmesi Bulunuyor. Uygulamanın başladığı 2016 yılı Eylül ayından beri, Bitkisel Üretim İşletmesinin yüzde 26’sına, Hayvansal Üretim İşletmesinin ise yüzde 50’sine ziyaret gerçekleştirildi.
İl genelinde Tarımsal İşletme Danışmanları yeni teknolojilerin üreticilere aktarılmasını, yeniliklerin benimsetilmesini, tarımsal girdilerin azaltılmasını, birim alandan daha fazla ürün alınmasını, kaliteli ve güvenli gıda üretiminin yapılmasını en önemlisi de üreticide farkındalığın sağlanmasını amaçlıyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Cemalettin Alpaslan, çiftçilerin modern teknolojilere, doğru ve güvenilir bilgiye erişebilmesi için bakanlık olarak yoğun gayret sarf ettiklerini kaydetti.
Nurdağı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akdoğan ise ilçe müdürlüğü olarak 3 aydan bu yana yoğun bir şekilde tarımsal danışmanlık hizmeti verdiklerini aktardı.
Gaziantep İl Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Eda Erdoğdu projeyle, ziraat mühendisleri ve veteriner hekimlerin daha etkin çalışmasının amaçlandığını belirtti.
Tarımsal İşletme Danışmanlığı İl Sistem Sorumlularından Ayşegül Parim de Tarımsal İşletme Danışmanlığı modelinin işleyişi hakkında bilgi verdi.