FAO ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde Çiftçi Tarla Okullarının uygulanmasına yönelik destek ve proje değerlendirme toplantısına Ankara’da yapıldı.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü(FAO), Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "Sosyoekonomik entegrasyonu desteklemek ve geçim fırsatları yaratmak suretiyle geçici koruma kapsamındaki Suriyeliler ve Türkiye'deki ev sahibi toplulukların dayanıklılığının artırılması (OSRO / TUR / 901 / EC)” başlıklı projeyi Tarım ve Orman Bakanlığı (Adana, Bursa, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kilis, Manisa Şanlıurfa ve Van) ile iş birliği içinde uyguluyor.
Proje çerçevesinde FAO, Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüklerinin desteği ile on pilot ilde Çiftçi Tarla Okulu (ÇTO) uygulamasına başladı.
Ankara’da Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürleri ve 10 proje ilinin Mesleki Eğitim ve Çiftçi Tarla Okulu temsilcilerinin katılımı ile projeye yönelik proje değerlendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantıda konuşan FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, eğitimlerin özel sektörün ihtiyacını karşılamak ve Türk tarımına kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla yapıldığını söyledi. Selışık, “Süregelen çalışmalara destekleri dolayısıyla başta Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Sürur Kır olmak üzere bakanlığın her bir birimine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Toplantıda konuşan Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Sürur Kır, başkanlık bünyesinde yapılan çalışmaları anlattı.
Kır, “ Yıllarca tarımsal yayım ve danışmanlık ve çiftçi eğitimi konusunda emek sarf etmiş birisi olarak bu gibi organizasyonlar uluslararası kuruluşlarla taçlandırıldığı zaman bizim için ayrı bir önem arz ediyor. Bakanlık Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı olarak çiftçilerimize yenilikçi ve teknoloji odaklı eğitim metotlarıyla ulaşmak noktasında yoğun bir çalışma içindeyiz. Yılda ortalama 1 buçuk milyon kişiye eğitim ve yayım çalışması yapıyoruz. Tabi kadın ve gençler gibi bazı grupların üretime daha çok katılması için onlara dönük özel projeler de yürütüyoruz. Geçtiğimiz günlerde eğitim rakamlarını talep ettiğimizde il müdürlüklerimizden birinin bize göndermiş olduğu rakam normal Türkiye genelinde yapılan eğitimin nereden baksanız 3 -4 katıydı. Salgın döneminin dezavantajları yanında önemli kazançlardan birisi bu online eğitimler oldu. Bir il müdürlüğümüz sadece bir ilde milyonlarca çiftçiye, milyonlarca kişiye rahatlıkla ulaşabiliyor. Bu anlamda gerçekten bunu bir zenginlik olarak görüyoruz ama tabii ki eğitim metodolojisi ve doğru bilgiyi doğru zamanda nitelikli şekilde aktarmayı da oldukça önemsiyoruz” dedi.
fao
toplantı
ankara
proje
çiftçi
Sürur Kır
eğitim yayın dairesi
tarım orman