Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında ‘Zeytin Bahçelerinde Yeşil Gübreleme ve Lavanta Yetiştiriciliği’ paneli düzenlendi.
Haber-Kamera: Çanakkale İl Enformasyon
Panele; Eceabat Kaymakamı Hasan ONGU, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver DEMİRCİ, Çanakkale İl Tarım Orman Müdürü Erdem KARADAĞ, Şube ve İlçe Tarım ve Orman Müdürleri, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Doktor Öğretim Üyesi Yakup ÇIKILI, İzmir Menemen Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi’nden Ziraat Yüksek Mühendisi Vural KARAGÜL, Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsünden Ziraat Yüksek Mühendisi Hasan ASLANCAN, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünden Ziraat Yüksek Mühendisi Merve GÜZEL ve Ziraat Mühendisi Önder AYYILDIZ, Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Ali SAĞDAŞ, Köy Muhtarları ve çok sayıda üretici katıldı.
Panelin açılış konuşmasını Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ yaptı. KARADAĞ konuşmasında; “ 2012 yılından buyana uygulanan, Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında, Çanakkale İl Tarım Orman Müdürlüğü olarak, bazı sivil toplum kuruluşlarının da destekleriyle Araştırma Enstitülerinin yeni geliştirmiş olduğu ve tescillenmiş olan her türlü ürünün, tohumun çiftçilerimizle tanıtılması ve buluşturulması amacıyla bu eğitimleri, panelleri yapıyoruz. Demonstrasyonlar kurup, tarla günleri yapıyoruz. Amacımız; Tarımsal yenilikleri çiftçilerimize tanıtarak üründe kaliteyi ve verimi arttırmaktır. Enstitülerimiz tarafından geliştirilen yerli yeni çeşitleri üreticilerimize tanıtmayı amacındayız. Biz İl Müdürlüğü olarak her daim bu tür tarımsal yenilikleri çiftçilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz. ”Dedi.
Konuşmalarının ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Doktor Öğretim Üyesi Yakup ÇIKILI tarafından “Sürdürülebilir Tarım ve Yeşil Gübreleme”, İzmir Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezin ’den Ziraat Yüksek Mühendisi Vural KARAGÜL tarafından “Azot Fiksasyonu ve Bakteri Kültürü Aşılama”, Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsünden Ziraat Yüksek Mühendisi Hasan ASLANCAN tarafından “Isparta Bölgesinde Lavanta Tarımı”, Isparta Tarım ve Orman Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Ali SAĞDAŞ tarafından “Lavanta Kokulu Köy Projesi (Kuyucak köyü)”, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünden Ziraat Yüksek Mühendisi Merve GÜZEL ve Ziraat Mühendisi Önder AYYILDIZ tarafından ‘Trakya Bölgesinde Lavanta Tarımı’ konularında katılımcılara sunumlar yapıldı.
Yapılan sunumların ardından üreticilerin sorularının cevaplandırılmasından sonra panel sona erdi.
panel
Çanakkale
eğitim
zeytin
Eceabat