Çanakkale’de çiftçilere "Aktif İşgücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü" kapsamında çeşitli konularda eğitim verildi. Kursları bitiren çiftçiler sertifikalarını törenle aldı.
Haber: Çanakkale İl Enformasyon
Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan "Aktif İşgücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü" kapsamında 325 çiftçiye eğitim verildi.
10 farklı köyde “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor ve Sürü Yönetimi Elemanı Benim”, “Süt Sığırı Yetiştiriciliği”, “Süt Hijyeni”, “Arı Yetiştiriciliği” ve “Zeytin Ağacında Budama” konularında açılan kursları başarıyla bitiren 263 erkek, 62 kadın çiftçiye sertifikaları Ayvacık İlçesi’nde düzenlenen törenle verildi.
Çanakkale İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan yaptığı konuşmada gıda üretimi yapan nüfusu kırsalda tutmanın yolunun eğitim olduğunu vurguladı.
Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ ise imzalana protokol ile iyi tarım uygulamalarının geliştirilmesi, ürün kalitesinin artırılması, üretilen ürünlerin pazarlanması, tarım sektörünün gençleştirilmesinin amaçlandığını dile getirdi.
Çanakkale’de yürütülen ve çiftçilerden ilgi gören “Sürü Yönetimi Elemanı Benim” projesi ile kursiyerlere koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, hastalıklara karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hâkim olma, sağım yapma eğitimleri verildi.
Sertifikalı sürü yönetim elemanlarını en az 5 ay süre ile kesintisiz olarak sigortalı çalıştırdığını belgeleyen, 250 baş ve üzeri anaç küçükbaş hayvan varlığına sahip olan işletmeler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan yıllık 5 bin lira destekleme almaya hak kazanıyor.
çanakkale
kurs
GTHB
EYYDB
İŞKUR
proje
destek