Su seviyesi azalan Burdur Gölü'nün kurtarılması amacıyla hazırlanan proje kapsamında, Akçaköy'deki 400 dekar araziye dikilen lavanta hasadına başlandı.
Lavanta Deresi Projesi, Kasım 2014'te su seviyesi hızla düşen Burdur Gölü'nü kurtarmak ve yöre halkına susuz tarım yaparak da para kazanılabileceğini göstermek amacıyla başlatıldı.
Proje kapsamında yetişmesi için çok az su isteyen lavantanın dikimi özendirilerek, bölgede sulu tarım nedeniyle kaybolan suyun Burdur Gölü'ne yeniden ulaşması hedefleniyor. Lavanta bahçelerinin, bölgeyi ziyaret edecek yerli ve yabancı konuklar için alternatif turizm faaliyeti haline getirilmesi de projenin amaçları arasında.
Bölgede lavantanın yanı sıra adaçayı ve kekik de yetiştiriliyor.
Projenin yürütüldüğü Akçaköy'de gazetecilere açıklama yapan Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Türkiye'deki tıbbi aromatik bitkilerle ilgili örnek çalışmalardan birinin gerçekleştirildiğini söyledi.
Yılmaz, hasadına başlanan lavantanın, ekonomik değeri bakımından sulanabilir arazi dışında kalan arazilerin değerlendirilmesi açısından çok önemli olduğunu kaydetti. Tıbbi aromatik bitkilerin katma değer açısından kırsalda yaşayan vatandaşlar için en fazla gelir getirici ürünlerden olduğunu belirten Yılmaz, bunun yanında turizm açısından da yeni bir sektörün oluştuğunu, Burdur olarak bunu en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini dile getirdi.