Aydın'da kestane hasadı başladı

21 October Monday, 2024
Aydın'ın Avrupa Birliği coğrafi işaret tescilli ürünü kestanenin hasadına başlandı. İl genelinde 79 bin dekarda yapılacak hasat 20 gün boyunca sürecek. Yılda ortalama 23 bin tonluk üretimin yapıldığı ilde bu yıl verimin yüksek olması bekleniyor.
Aydın'da kestane hasadı başladı
Haber: Aydın İl Enformasyon

Aydın'da kestane hasadı Efeler İlçesi Eğrikavak Mahallesinde düzenlenen etkinlikle başladı.

Etkinliğe katılan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Altıntaş kestane üretimi hakkında bilgi verdi. İl Müdürü Altıntaş “İlimizde kestane ayıklama, boylama ve paketleme yapan 16 tesis, kestane şekeri gibi mamul ürün üreten ise 2 tesis bulunmaktadır. Yapılan zirai karantina kontrolleri neticesinde ilimizden 2023 yılında 2 bin 240 ton kestanenin ihracatına izin verilmiştir. İl Müdürlüğü olarak kestane üretimimizdeki konumumuzu ve iddiamızı sürdürebilmek adına üretici eğitimlerimiz, saha kontrollerimiz devam etmektedir.” dedi.

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında 5 bin 900 adet kestane fidanı dağıttıklarını belirten Altıntaş, dağıtılan fidan sayısını 40 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Bu yıl verimin iyi olduğunu belirten Altıntaş, il genelinde organik üretim yapılan 21 bin dekar dâhil toplam 79 bin dekarda yapılacak hasadın 20 güne kadar tamamlanacağını açıkladı.
tarım aydın kestane hasat