4. Uluslararası Agro-Geoinformatics 2015 Konferansı Başladı

21 July Tuesday, 2015
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'nin gıda ve tarım politikalarında bilgi teknolojilerini en etkin kullanan ülkeler arasında olduğunu söyledi.
4. Uluslararası Agro-Geoinformatics 2015 Konferansı Başladı

Mehdi Eker dün İstanbul’da “4. Uluslararası Agro-Geoinformatics 2015 Konferansı"a katıldı.

 

Eker, burada yaptığı konuşmada tarımda doğru bilgilerin elde edilmesinin, bu bilgilerin doğru işlenerek sahada en ideal biçimde uygulanmasının israf ve üretim baskısının arttığı bir dönemde büyük önem kazandığını belirtti.

 

Yükselen gıda israfı ve üretim alanında artış baskısının tarımda inovasyonu zorunlu kıldığını anlatan Eker, "Sağlam dataya ihtiyacımız var, bunun için de doğru gözlemlere ve doğru analizlere ihtiyacımız var. Tarımda doğru bilgilerin elde edilmesi, bu bilgilerin doğru işlenerek sahada en ideal biçimde uygulanması israf ve üretim baskısının böylesine arttığı bir dönemde büyük önem kazanmıştır" ifadelerini kullandı.

 

Bakan Eker: "Şu Anda 10 Bin Civarında Donanımlı Ziraat Hekimi ve Veteriner Sahada"

 

Eker, 20-24 temmuz tarihleri arasında çeşitli konuşmacıların tarım ve tarım teknolojileri alanındaki gelişmeleri ele alacağını belirterek, konferansta çeşitli ülkelerin 150'nin üzerinde bildirge sunacağını aktardı.

 

Tarımda verimliliği artırırken kaynak kullanımını da adaletli bir şekilde sağlayacak yeni sistemler üzerinde çalıştıklarını anlatan Eker, şu anda 10 bin civarında teknik olarak donanımlı ziraat hekimi ve veterinerin sahada hizmet verdiğini kaydetti.

 

Dünyada tüm inanç sistemlerinin adil paylaşımı öncelediğini belirten Eker, küresel arz güvenliği için adaletli paylaşım modellerinin ancak tüm ülkelerin katkısıyla kurulabileceğini ifade etti.

Eker, "Gıda güvenliğinin olmadığı yerde stratejik güvenlik de olmaz" diye konuştu.

 

21 Ülkeden 151 Makale Hazırlandı

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek ise konferansın uluslararası katılımla güncel tarım politikalarının tartışıldığı bir platform olduğunu belirterek, konferansın her yıl daha geniş kitlelere ulaştığını söyledi.

 

"4. Uluslararası Agro-Geoinformatics 2015 Konferansı" Genel Sekreteri Liping Di de21 ülkenin çeşitli üniversitelerinden bilim insanlarının tarım alanındaki çalışmalarının yer aldığı 151 makalenin tartışılacağı konferansın Türkiye'nin bu alandaki çalışmaları ne kadar önemsediğinin bir göstergesi olduğunu kaydetti.