Türkiye'de ilk kez düzenlenen ve 4 yılda bir gerçekleştirilen, ''12. Uluslararası Keçicilik Konferansı'' Antalya'da başladı. Düzenlenen konferansa, 37 ülkeden 350 bilim insanı ve sektör temsilcileri katıldı.
12. Uluslararası Keçicilik Konferansı Antalya’da başladı. 4 yılda bir düzenlenen ve Türkiye’de ilk kez yapılan konferansa 37 ülkeden 350 bilim insanı ve sektör temsilcileri katıldı.
Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, keçicilik alanında dünyanın en saygın ve önemli buluşmalarından biri olarak görülen ve Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen 12. Uluslararası Keçicilik Konferansı'nda, dünyanın her yerinden bilim insanı, bürokrat, uzman ve sektör temsilcilerini Antalya'da ağırlamaktan gurur duyduklarını belirtti.
Keçi yetiştiriciliğinin, halen dünyanın büyük bir bölümünde kırsal kalkınmada en önemli unsur olduğunu vurgulayan Çelik, keçiciliğin özellikle yoksullukla mücadelede etkin kullanılan üretim dalı olduğunu kaydetti.
Türkiye için de küçükbaş hayvancılığının son derece önemli olduğunun altını çizen Çelik, 11 milyon keçi varlığı ile Avrupa’da birinci sırada olduğumuzu ifade etti.
Çelik, Türkiye'de kırmızı et açığının kapanmasının ancak küçükbaş hayvancılık sektörünün gelişmesiyle mümkün olduğunu, bu anlamda et üretimi ve tüketiminin koyun ve keçi yetiştiriciliği açısından ülke için önemli hayvansal üretim dalı olduğunu vurguladı.
Dünya Keçiciler Birliği Türkiye Temsilcisi İrfan Daşkıran, kongrenin 4 yılda bir düzenlendiğini, Türkiye'den önce İspanya'da gerçekleştirildiğini belirtti. Daşkıran, konferansta 37 ülkeden katılımcı bulunduğunu, en fazla katılımcının, ABD, Fransa, İspanya, İtalya ve Çin'den geldiğini kaydetti.