Yenişehir Ovası’nda hasat bereketi

25 July Thursday, 2024
Türkiye'nin önemli sebze üretim merkezlerinden Bursa’daki Yenişehir Ovası’nda biber ve fasulye hasadı başladı.
Yenişehir Ovası’nda hasat bereketi
Haber: Bursa İl Enformasyon
 
Bursa’daki Yenişehir Ovası’nda biber ve fasulye için hasat vakti geldi. Ovadaki hasat, Yenişehir ilçesi Yolören Mahallesi'ndeki törenle başladı.

Törende konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar geçen yıl ülke genelinde biber ihracatında yaklaşık yüzde 50 oranında artış olduğunun altını çizdi.  Bursa'da da yaş sebze ihracatında en fazla ihraç edilen ürünün biber olduğunu hatırlatan İl Müdürü Acar ''Taze biber üretiminde ülkemiz dördüncü sırada Bursa genelinde toplam 57 bin dekar alanda 200 bin tona yakın biber üretimimiz var. Yenişehir ilçesi Bursa'da biber üretiminin yapıldığı 24 bin dekarlık ekim alanı ile en büyük ilçe. Biberi Almanya, Romanya, Hollanda gibi Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. Ülke genelinde 200 milyon doların üzerinde biber ihracatı gerçekleştirdik. Bursa'da da yaş sebze ihracatında en fazla ihraç edilen ürün biber. Üreticilerimizin iç piyasada tüketilen ve ihracata yönelik üretilen ürünlerde yasaklanan bitki koruma ürünlerini kullanmamak, son hasat ve biber ilaçlama tarihlerini iyi ayarladığı zaman ihracatta da sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum.'' dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özer de ''Belediye olarak bu markamızı daha da büyütmek için elimizden gelen katkıyı sağlayacağız, bu anlamda çalışmalar da yapılıyor. Önümüzdeki aylarda düzenleyeceğimiz Biber Festivali' nin ana teması biberimiz tanıtmak ve pazar payını artırmak olacak.  Aylarca çalışıp emek veren üreticilerimize teşekkür ediyorum. Bu ürün bu kadar değerli ve muntazamsa bir Yaradan'dan bir de çiftçilerimizden ötürü. Marka değeri için ilçemizde ne gerekiyorsa yapacağız. Alınan tedbirlerle çiftçilerimizin kazancının artacağını temenni ediyor, hayırlı ve bereketli bir dönem diliyorum.'' diye konuştu.

Törenden sonra coğrafi işaret belgesine de sahip biberin ve fasulyenin hasadına geçildi.
tarım bursa yenişehir biber fasulye hasat