Yaban hayatı bu kez dronla da görüntülendi

14 August Wednesday, 2024
Anadolu yaban koyunlarının beslendiği anlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce doğaya yerleştirilen fotokapana takıldı. Karabük’te de bir doğasever ormana kurduğu fotokapanla çok sayıda yaban hayvanını görüntüledi.
Yaban hayatı bu kez dronla da görüntülendi
Onlar doğayı süslüyor, fotokapanlar o anları kaydediyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce doğaya yerleştirilen fotokapanlar Anadolu yaban koyunlarının beslendiği anları görüntüledi.  

Tarım ve Orman Bakanlığı DKMP Genel Müdürlüğünce yaban hayatının korunması ve izlenmesi amacıyla doğaya yerleştirilen fotokapanlar, her gün birbirinden ilginç görüntüler kaydediyor. Çok sayıda Anadolu yaban koyunlarının beslendiği anlar fotokapana yansıdı. DKMP, o anları "Anadolu Yaban Koyunları doğada keyifle beslenirken" ifadesiyle paylaştı.

Karabük’ten gelen görüntüler ise bir doğaseverin fotokapanıyla elde edildi.

Eflani ilçesinde bir doğasever ormana kurduğu fotokapanla çok sayıda yaban hayvanlarını görüntüledi. Sedat Ünal isimli doğasever yaban hayatını izlemek ve yaban hayvanlarının takibini yapmak amacıyla Hacıağaç Köyündeki ormanlık alana fotokapan yerleştirdi.

Görüntülere ayı, karaca, tilki, domuz ve kurt gibi yaban hayvanları takıldı. Öte yandan Ünal, ormanlık alanda gezinen bir karacayı da dron ile görüntüledi. 
yaban hayvan fotokapan dkmp karabük doğa tarım ve orman