Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Antalyada 20. Uluslararası Gıda İhtisas Fuarında Helal Gıda Bilgilendirme Toplantısı düzenledi.
Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Antalya'da 20. Uluslararası Gıda İhtisas Fuarı'nda 'Helal Gıda Bilgilendirme Toplantısı' gerçekleştirdi. TSE, Antalya Expo Center'da düzenlenen FoodProduct 2013 - 20. Uluslararası Gıda İhtisas Fuarı'nda "Üretici ve Tüketici Açısından Gıda Güvenliği ve Helal Gıdanın Yeri ve Önemi" konulu toplantı düzenlendi.
'Helal Gıda Bilgilendirme Toplantısı'nda TSE'den uzman Binyamün Demirhan, Dilek Gürsoy ve Özhan Gündüz fuara katılan gıda mühendisleri ve firma yetkililerine "Helal Gıda'nın Yeri ve Önemi" konusunda bilgiler verdi.
TSE uzmanı Binyamün Demirhan, helal gıda uygulamasının Türkiye'de geç başlayan bir uygulama olduğunu hatırlatarak, Türkiye, nüfusunun yüzde 99'unun Müslüman olduğunu ve bu anlamda İslam ülkeleri ile bir birlikteliğinin mevcut olduğunu kaydetti. Demirhan, Türk Standardları Enstitüsü'nün Helal Gıda konusunda sertifika uygulamasının doğal bir süreç olduğunu vurguladı. TSE Gıda mühendisi Dilek Gürsoy ise, dünyada gıda güvenliğine önem verildiğini kaydederek, gelişmiş ülkelerde gıda endüstrisi üzerinde güçlü bir tüketici baskısı oluşturduğunu dile getirdi. Gürsoy, küreselleşmeyle birlikte dünya gıda ticaretine getiren kural ve kavramların ülkeler arası gelişmişlik düzeyini gözetmeksizin aynı koşulları geçerli kıldığını ve tüketici baskılarının devlet yetkililerinin yasakçı yaklaşım yerine modern metotları geliştirdiğini kaydetti. TSE Ürün Belgelendirme Merkezi Başkanlığı uzmanı Özhan Gündüz, TSE bünyesinde 190 Helal Gıda uzmanın görev yaptığını söyledi. 2. Beyazıt döneminde de gıda güvenliğine önem verildiğini belirten Özhan, Osmanlıların gıda, insan ve tüketici hakları konusunda dünya ya örnek olacak çalışmalar içinde olduğunu ve helal gıda ile çalışmalarının bulunduğunu ifade etti.