Türkiyenin ilk tropikal meyve adaptasyon bahçesi Gazipaşanın Macar Köyünde kuruldu. Tropikal meyve bahçesi için ilk etapta 6 farklı çeşit meyve fidanı toprakla buluştu.
Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinasyonunda Antalya'ya Türkiye'nin ilk tropikal meyve bahçesi kurulması için adım atıldı.
Antalya'dan Gazipaşa'ya gelen 7 kişilik teknik ekip 6 farklı çeşitteki tropikal meyve fidanını toprakla buluşturdu.
3 dönüm araziye Amerika'nın Florida eyaletinden ithal edilen longan, lychee, passiflora, guana, mango ve pitaya cinsi 6 tür, 11 çeşit, toplamda 126 fidan dikildi. Büyük bir özenle fidanları toprakla buluşturan ekibe başkanlık eden Prof.Dr. Habibe Gübbük, çalışmanın semeresini 3 yıl sonra göreceklerini söyledi. Yapılan çalışmanın bilimsel olarak Türkiye'de yapılmış ilk çalışma olduğunu belirten Prof.Dr. Gübbük, amaçlarının Akdeniz bölgesini yeni meyve türlerini kazandırmak olduğunu dile getirdi.
Türkiye'de kurulan ilk tropikal meyve adaptasyon bahçesinde yapılan çalışmaları yakından görmek için bölgeye gelen İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk ise ilçede tarım sektörünün önemine değindi. Gazipaşa'nın tarımsal potansiyel olarak ciddi bir potansiyel sahip olduğunu söyleyen Pamuk, tarımın ilçe için olmazsa olmaz bir faaliyet olduğunu belirtti.
Fidanları büyük biz özenle toprağa diken teknik heyet, sulama ve budama işlerini de yaptıktan sonra ilçeden ayrıldı. Heyet belli aralıklarla ilçeye gelerek bahçenin gelişimini kontrol edecek ve raporlar hazırlayacak.