Tarımsal Üretim Planlaması çiftçilere anlatıldı

16 September Monday, 2024
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü; Yeni Destekleme Modeli ve Tarımsal Üretim Planlamasını hakkındaki bilgilendirme toplantılarının ilkini Acıpayam ilçesinde gerçekleştirdi.
Tarımsal Üretim Planlaması çiftçilere anlatıldı
Haber: Denizli İl Enformasyon

Yeni destekleme ve üretim modelleri anlatıldı, üreticiler bilgilendirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığının hayata geçirdiği yeni destekleme ve üretim modellerini üreticilere tanıtmak amacıyla Denizli’de bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Acıpayam ilçesinde düzenlenen toplantıda konuşan Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, yürürlüğe giren Tarımsal Üretim Planlaması ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Hayvancılık desteklemeleriyle ilgili yeniliklere de değinen İl Müdür Çınar, Tarımsal Üretim Planlamasının önemi, üretim planlamasına duyulan ihtiyacı ve bu sürecin nasıl yürütüleceğini aktardı.

Hayvancılık desteklemeleriyle ilgili yeniliklere de değinen İl Müdür Çınar, “Yeni Destekleme Modeli”nde özellikle bitkisel üretim planı kapsamında, Acıpayam ve Serinhisar havzasında belirlenen planlama ürünlerini, stratejik ürünler olarak belirleyen Bakanlığın 13 stratejik ürün ve yem bitkisine destek vereceğini söyledi.

Planlama dahilinde üretim yapan çiftçilerin daha fazla destekleme alacağını, mazot ve gübre desteğinin kalkmadığını aksine artırıldığını vurgulayan İl Müdürü Şakir Çınar, aslı olmayan haberlere dikkat çekerek, özellikle sosyal medyada yayılan yanlış bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Çınar, üretimin ve üretenin destekleyicisi olduklarını hatırlattı. Planlama kapsamında ürerim yapan çiftçilerin daha fazla destekleme alacağına dikkat çeken Çınar, Bakanlığın üreticinin yanında olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Acıpayamlı çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantı üreticilerin sorularının yanıtlanmasıyla tamamlandı.
denizli acıpayam planlı üretim destekleme modeli bilgilendirme toplantı tarım ve orman