Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılan görüşmelerde 2021 yılına ait Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bütçesi kabul edildi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki bütçe görüşmelerinin 7. turunda, Tarım ve Orman Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşlar olan Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Türkiye Su Enstitüsü’nün bütçeleri kabul edildi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 2021 yılına ait bakanlık projeleri ile ilgili olarak 2,5 milyon dekar meranın ıslahını gerçekleştireceklerini söyledi.
Ayrıca kırsal kalkınmada 1,3 milyar lira destek sağlamayı planladıklarını aktaran Pakdemirli, diğer faaliyetlere ilişkin şunları kaydetti: "Kırsal Kalkınma Uzman Eller Projesiyle ülke genelinde 200 milyon lira hibe vermeyi planlıyoruz. Lisanslı depoculukta 170 milyon lira hibe, su ürünleri yetiştiriciliğinde hedefimiz 450 bin ton üretime ulaşmaktır. 2023 yılında 600 bin ton üretim ile 2 milyar dolar ihracatı hedefliyoruz. Arazi toplulaştırma hedefimiz 8,5 milyon hektar alan, orman alanlarında da Türkiye toplam topraklarının yüzde 30'udur. İHA sayımız 4 olacak, 2021 yılında 270 milyon fidan üreteceğiz, 32 milyon metreküp odun ürünleri üreteceğiz. Odun dışı üretimimizde 1,6 milyar dolar ihracatımız olacak. DSİ faaliyetleri kapsamında da 2021 yılında 51 baraj, 39 gölet, 92 sulama tesisi, 44 toplulaştırma tesisi, 15 içme, atık suyu tesisi ve 137 taşkın kontrol tesisini tamamlayacağız. Rahmetli Demirel'in bir sözü vardı; 'Yağmur yağarken ıslanmayacağım diyemezsiniz' Tüm dünya ekonomik sıkıntıyla Kovid-19 belasıyla kavrulurken 'hiçbir sıkıntı yok, her şey güllük, gülistanlık' da diyemezsiniz. Görünen o ki tarımla ilgili her şey iye gidiyor. Bardağın biraz da dolu tarafını görmek lazım. Yaptırdığım ölçüm sonucu 2,5 yılda 750 bin kilometre bu arkadaşınız yol yapmış. Tüm bayramlar dahil olmak üzere ailemi arkamda bırakarak ya bir yangında ya bir depremde ya bir tarlada ya bir serada ya bir ağılda ya da bir ahırdaydım."
tarım
orman
bütçe
bakanlık