Tarım Orman ve İnsan fotoğraflarında değerlendirme heyecanı

17 September Tuesday, 2024
14. Uluslararası Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışmasında başvurular tamamlandı, eserler jürinin beğenisine sunuldu. Sanatı toprakla, tarımla, ormanla bütünleştirmeye devam eden yarışma, bu yıl ilk kez uluslararası platformda düzenlendi. Farklı kategorilerde binlerce fotoğrafın yarıştığı organizasyona 35 ülkeden eser gönderildi. Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının ev sahipliğinde Ankara’da düzenlenen değerlendirme toplantısında, birbirinden değerli fotoğraf sanatçıları, medya temsilcileri ve akademisyenlerden oluşan jüri ödül alacak eserleri belirlemek için buluştu.
Tarım Orman ve İnsan fotoğraflarında değerlendirme heyecanı
Haber: Neslihan AKTAŞ
Kamera: Tolga URUN
Fotoğraf: İbrahim BAĞCI


Toprak, orman, tarım, su ve insan bu karelerde buluşuyor, görsel şölen sunan fotoğraflar ödül için yarışıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığının sanata uzanan etkinliği “Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması” 14’üncüsüyle de fotoğraf meraklılarının ilgi odağı oldu.

Tamamı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının organizasyonu olan etkinlik bu yıl uluslararası platforma açıldı.

Yarışmanın; fotoğraf sanatçıları, medya temsilcileri ve akademisyenlerden oluşan güçlü jürisi Ankara’da düzenlenen değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Her yıl aynı heyecanı yaşamaktan çok mutlu olduklarını ifade eden jüri üyeleri, Başkan Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu’ndan Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının projeleriyle ilgili bilgi aldı.

Özellikle gençlerin ilgisini tarım ve orman alanına çekmeyi amaçladıklarını belirten Başkan Çolakoğlu, yarışmaya ilginin yoğun olduğunu vurgulayarak; “Burada Tarım ve Orman Bakanlığının Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığında, sizin gibi çok seçkin insanları, çok kıymetli insanları misafir etmekten onur duyuyorum. Bütün derdimiz şu; gençlerimizin, ülkemizin aydınlık geleceğinin sanatı araç kılarak tarım ve ormancılık alanlarına daha çok ilgi duymalarını istiyoruz. Bu alanlarda üretmelerini, çalışmalarını istiyoruz. İlk defa uluslararası arenaya açılmış bir sanat etkinliğinin ilk yılında 35 farklı ülkeden eser yarışmamıza başvurdu ve biz bugün onların arasından bir seçim yapacağız. Değerli jüri üyelerinin değerli görüşleriyle. Yarışmaya toplam 9 bin fotoğraf ve bin 9 yüz 88 kişi başvurdu.” dedi.

Samimi bir ortamda başlayan değerlendirme toplantısında jüri gün boyu süren yorucu bir mesaiyle en güzel kareleri seçmek için çalıştı.
fotoğraf yarışması tarım orman insan uluslararası jüri eydb tarım ve orman