Tarım Orman Gündemi 28.05.2024

28 May Tuesday, 2024
“Tarım Orman Gündemi” sektörün gündemini izleyici ile buluşturuyor…
Tarım Orman Gündemi 28.05.2024
    "Tarım Orman Gündemi" adlı televizyon programı, hafta içi her gün saat 11.00'de canlı yayınla seyircisiyle buluşuyor. Bu programda bitkisel ve hayvansal üretim, tarımsal üretimin geliştirilmesi, tarım teknolojileri, su verimliliği seferberliği, su ürünleri, gıda güvenliği, orman varlığı, orman ürünleri vs. konularla ilgili gündem takip ediliyor. Yine üreticilere yönelik geniş hava durumu bülteni sunuluyor, canlı yayına katılan yetkili ve alanında uzman isimler ile gündem değerlendiriliyor.
 
    Tarım Orman Gündemi programının bu bölüm konuğu Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Kurban NEDRET. Programda; Antep fıstığı üretimi, Antep fıstığında yeni bahçe kuracak üreticilerin arazi hazırlığında dikkat etmesi gerekenler, Antep fıstığı bahçe tesisinde anaç seçiminin önemi, geleneksel bahçe tesisi ile modern meyve bahçe tesisi arasındaki farklar, Antep fıstığının tozlaşma döneminde dikkat edilmesi gerekenler, Antep fıstığında meyvenin boş çıkmasının nedenleri, Antep fıstığının önemli hastalık ve zararlıları, Antep fıstığı zararlıları ile biyoteknik ve kültürel mücadele yöntemleri, Antep fıstığında ilaçlama ve gübreleme başarısını etkileyen faktörler, sulamada dikkat edilmesi gereken konular, Antep fıstığının dünyadaki yeri ve önemi ile ilgili bilgiler verildi.
tarım orman gündem webtarımtv tarım orman gündemi tarım haber Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kurban NEDRET Antep fıstığı Antep fıstığı bahçe tesisinde anaç seçimi Antep fıstığında meyvenin boş çıkması Antep fıstığı hastalık ve zararlıları