Tarhanadan cips ürettiler

20 June Thursday, 2013
Bayburt Üniversitesi Gıda Mühendisliği öğrencileri, herhangi bir koruyucu, aroma ve katkı maddesi kullanmadan ürettikleri tarhanayı, farklı pişirme teknikleri uygulayarak cips haline getirdi.
Tarhanadan cips ürettiler

Bayburt Üniversitesi Gıda Mühendisliği öğrencileri, Uşak tipi tarhanadan, yağ ve tuz oranı azaltılmış cips üretti.

Gıda Mühendisliği son sınıf öğrencileri Fatma Nur Demirbaş ve Tuba Hamur, yeni ürün geliştirme

dersinde, tarhanadan ürettikleri cips ile katıldıkları Süleyman Demirel Üniversitesi Uluslararası Bilim ve Bahar Şenliği'nde birinci oldu.

Bayburt Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı ve proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ayla Arslaner, 4. sınıf öğrencilerinin yeni ürün geliştirme dersinde, orjinal ve ticari değeri yüksek ürünler geliştirmeye alıştıklarını belirtti.

Fatma Nur Demirtaş ve Tuba Hamur adlı öğrencilerin Uşak tipi tarhana ürettiklerini, bu tarhanayı farklı pişirme teknikleri uygulayarak cips haline getirdiklerini anlatan Arslaner, "Prototip üretimi

tamamlandıktan sonra bu ürünün proje değeri olduğuna karar verdik. Bunun üzerine

ürünümüzle duyuruları devam eden Süleyman Demirel Üniversitesi 16. Uluslararası

Bilim ve Bahar Şenliği'ne katılmaya karar verdik. 15-17 Mayıs'ta gerçekleştirilen

şenlikte ürünümüz tarım, orman ve su ürünleri dalında ön elemeyi geçen 36 proje

arasında birinci oldu" diye konuştu.

Öğrencileri tarafından geliştirilen cipsin tamamen doğal ürünlerden elde edildiğini vurgulayan Arslaner, "Cipsimizin, piyasadaki rünlere göre yağ ve tuz oranı daha az. Ürünümüz herhangi bir koruyucu, aroma ve katkı maddesi içermeyen, tamamen doğal ürünlerle elde edilmiş bir atıştırmalık" dedi.

Öğrencilerden Fatma Nur Demirbaş ise, tarhananın geleneksel bir ürün olduğunu ifade ederek, "Daha kolay şekil verilebildiği için Uşak tipi tarhanayı tercih ettik. Ürünümüzde tam buğday unu, kepekli un kullanılmaktadır. Ürünümüzün besleyici özelliği yüksek" şeklinde konuştu