Akdağ Tabiat Parkı, doğal güzelliği ve yaban hayatıyla Denizli’nin saklı hazinesi. Kış aylarında karla kaplanan ağaçlar, buz tutan gölet, uçsuz bucaksız orman bu günlerde görsel bir şölen sunuyor. Tarım ve Orman Bakanlığının tabiat parkı ilan ettiği Akdağ, konaklama tesisleri ve piknik alanlarıyla doğa sevdalısı ziyaretçilerini bekliyor.
Karla kaplı kızılçam ormanları, buz tutan göletler, karın tadını çıkaran ördekler…
Denizli sınırlarında doğal güzelliği ve yaban hayatı ile dikkati çeken Akdağ Tabiat Parkı, etkili kar yağışı sonrası güzelliği ile ilgi gördü.
En yüksek noktası 2 bin 446 metre olan Akdağ, Sandıklı ilçesi sınırlarında bulunan Koca Yaylası, Çivril ilçesindeki Sığırkuyruğu Yaylası, geniş karaçam, kızılçam meşe ormanlarıyla adeta doğa harikası.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca daha önce tabiat parkı ilan edilen Akdağ'a, baraj göleti, ziyaretçilerin konaklaması için yapılan ahşap bungalov evler, piknik yerleri ve çocuk oyun alanları düzenlemesi yapıldı.
Endemik 124 bitkiyi bünyesinde barındıran Akdağ'da aynı zamanda Tokalı Kanyonu, kanyondaki yaban atları ve kızıl geyikler de turistlerin ilgisini çekiyor.
Kar yağışı sonrası beyaza bürünen Akdağ, buz tutan baraj göleti ve muhteşem manzarasıyla doğaseverlere ve fotoğraf tutkunlarına güzellik sunuyor. Karlar altındaki Akdağ, ihtişamlı doğası ve tertemiz havasıyla kampçıları da ağırlıyor.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ekipleri ile doğa tutkunlarınca, yoğun kar yağışı sonrasında yaban hayvanları için belirli aralıklarla yemleme çalışması yapılıyor.
Buz tutmuş gölet etrafında yiyecek arayan ve bırakılan yemlerle beslenen yaban ördekleri de bölgeye ayrı bir güzellik katıyor.
akdağ
tabiat parkı
denizli
orman
yaban hayatı
ördek
dkmp
tarım ve orman