Vatandaşlar soğuk havaların vazgeçilmez içeceği salebe yoğun ilgi gösteriyor. Kazanda uzun süre kaynatılan sütün, tarçın, ceviz, fıstık ve kakao ile buluşmasıyla ortaya çıkan lezzet harikası salep Gaziantepli vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
Vatandaşlar soğuk havaların vazgeçilmez içeceği salebe yoğun ilgi gösteriyor.
Kazanda uzun süre kaynatılan sütün, tarçın, ceviz, fıstık ve kakao ile buluşmasıyla ortaya çıkan lezzet harikası salep Gaziantepli vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
Kışın vücudun ısınmasını sağlayan salep, öksürük ve bronşit tedavisinde, mide bağırsak iltihaplanmalarında bağırsak solucanlarının düşürülmesinde kabızlığı giderilmesinde ve daha birçok tedavide önemli bir yere sahip.
Türkiye'de Batı Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde yetiştirilen salep, vücudun ısınmasını sağlıyor.
Gaziantepli vatandaşların damak lezzetine hitap eden salep, üzerine bal ve zencefil dökülerek daha da lezzetli bir tada dönüşüyor. 8 yıldan bu yana salepçilik yaptığını belirten Erkan Demir, salebin bademcik, öksürük ve bronşit tedavisine, mide bağırsak iltihaplanmalarına, bağırsak solucanlarının düşürülmesine ve sinüzit rahatsızlığı olan hastalara iyi geldiğini kaydetti.
Salebin, bağışıklık sisteminin düzenli çalışmasını sağladığını ve insan sağlığı üzerindeki faydalarının önceden tespit edildiğini ifade eden Demir, salebin kalitesine dikkat etmek gerektiğini söyledi. Güzel bir salep için sütün kaliteli olması gerektiğini ve salep yaparken masraftan kaçmamak gerektiğini belirten Demir, salep yapımında keçi sütü kullanılması gerektiğini vurguladı.
Gazianteplilerin damak tadına düşkün olduğunu, kendilerinin de kaliteli salep yaparak onların damak tadına hitap etmeye çalıştığını anlatan Demir, salep yaparken, sütün en az 2 saat kaynatılması gerektiğini ve suni saleplere dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.
Salebin faydalarına dikkat çeken Ali Osman Genç, "93 yaşındayım. Allah'a şükür sağlığım iyi. Günde iki defa salep içiyorum. Kış aylarında düzenli olarak günde 2 defa salep içiyorum" diye konuştu.