Sivas’ta yenilikler destekle yeşeriyor

29 May Wednesday, 2024
Kadın çiftçileri tarımsal yeniliklerle buluşturan proje Sivas’ta başladı. Tarım ve Orman Bakanlığının yüzde yüz hibeli dağıttığı lavanta fideleri kadın çiftçilerin yeni gelir kapısı olacak. Üretime eğitimle başlayan girişimci kadınlar lavanta yetiştiriciliğini uzmanından öğrendi. İl Müdürü Seyit Yıldız çalışma ile aile çiftçiliğini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirtti.
Sivas’ta yenilikler destekle yeşeriyor
Haber: Sivas İl Enformasyon

Destek fideler dağıtılıyor, kadın çiftçiler lavanta üretiyor.

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yürüttüğü “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Programı” saha eğitimleriyle başladı. Proje ile teorik ve pratik eğitimi tamamlayan kadın üreticilere ait 4 dekarlık alanda lavanta bahçesi kurulması amacıyla lavanta fideleri teslim edildi.

Kentte lavanta üretiminin arttırılması için destek verilen kadın çiftçiler lavanta tarımını uzmanından öğrendi.

Kadın çiftçilerin yeşerteceği ilk fideler de Tarım ve Orman Bakanlığının yüzde yüz hibe desteğiyle dağıtıldı.

Lavanta Üretiminin Artırılması Projesinin kırsalda kalkınmaya katkı sağlayacağını belirten Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, “Küçük aile çiftçiliği birçok Ülkede sosyoekonomik dengenin önemli bir parçasıdır. Uygun politika ve yatırımlarla desteklendiğinde üretim ve istihdam artışı sağlamakla birlikte yoksulluğu azaltarak kırsaldan kente göç dalgasını yavaşlatıp sürdürülebilir ekonomik büyümeyi hızlandırmaktadır. Bunun yanı sıra aile çiftçiliği yerelde üretilen katma değerin yine tarımsal ve tarım dışı yerel ekonomiye dâhil olması, kırsal ekonominin canlanmasına ve yeni iş alanlarının doğmasına imkân sağlamaktadır. Aile çiftçiliği profilinin yükseltilmesini sağlamak adına öncelikli olarak aile çiftçiliğinin bel kemiğini oluşturan kadınların, sonra gençlerin ve tüm aile bireylerinin aile çiftçiliği içerisinde çalışmaları sosyoekonomik yönden güçlenmesini sağlayacak ve hem sürdürülebilir kırsal kalkınma hem de aile çiftçiliğinin sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından önemli olacaktır. Lavanta Üretiminin Artırılması Projesi, Tarım ve Orman Bakanlığımız kaynakları ile yüzde 100 hibeli olarak uygulanmıştır. Projemiz kapsamında kadın çiftçimize lavanta fideleri teslim edildi. Tüm çiftçilerimize bol ve bereketli üretim sezonu diliyorum.” dedi.
sivas lavanta kadın çiftçi fide destek tarım ve orman