PRAC2LIV Projesi için çalıştayı düzenlendi

26 June Wednesday, 2024
Avrupa Birliği Tarımsal Toprak Yönetimi Avrupa Ortak Programına dâhil PRAC2LIV Projesi kapsamında çalıştay düzenlendi.
PRAC2LIV Projesi için çalıştayı düzenlendi Avrupa Birliği HORIZON 2020 Tarımsal Toprak Yönetimi Avrupa Ortak Programı kapsamındaki projelerin geliştirilip uygulanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

O projelerden birisi de Yaşayan laboratuvarlar aracılığı ile toprak yönetim uygulamalarının teşviki ve karar destek araçlarının geliştirilmesi PRAC2LIV Projesi.
Proje ile üreticilerin daha verimli ürün elde etmesi ve iklim değişikliğine karşı önlemlerin uygulaması yaygınlaştırılması hedefleniyor. Ayrıca üreticilerin teknolojiden daha fazla faydalanması da sağlanacak.

Proje kapsamında Ankara’daki Toprak, Gübre ve Su Kaynakları Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde çalıştay düzenlendi. Çalıştaya bakanlık yetkilileri ve üreticiler katıldı.

Çalıştaya katılan Enstitü Müdürü Mehmet Keçeci, proje kapsamında kurulacak sistemler ile üreticinin ne zaman ve ne kadar gübre ile su kullanabileceğini takip edebileceğini söyledi. Keçeci üreticilerin bu sistemle Tarım ve Orman Bakanlığınca geliştirilen planlı üretimin modeline uyum sağlayacağını belirtti.

Çalıştaya katılan Sincan İncirlik Mahallesi Muhtarı Fevzi Narman da çalıştayın önemine değinerek tarımda teknoloji vurgusu yaptı.
planlı üretim toprak gübre kullanımı çalıştay