Planlı üretim Gümüşhane’de masaya yatırıldı

06 May Monday, 2024
Gümüşhane’de "Tarımsal Üretimin Planlaması" toplantısı yapıldı.
Planlı üretim Gümüşhane’de masaya yatırıldı
Haber: Gümüşhane İl Enformasyon
 
Gümüşhane’de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde “Tarımsal Üretimin Planlaması" toplantısı yapıldı.

Toplantıya Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın başkanlık yaptı. Genel Müdür Yardımcısı Taşkın, planlı üretiminin önemine değinerek “Üretim planlamışın bir amacı var. Birinci amacı ülkemizin ihtiyaç duyduğu stratejik ürünleri belirlemek. Bu ürünleri nerede ve ne kadar üretimini yapmak. Sürdürülebilir üretimi sağlamak.” dedi. Hayvancılık ile ilgili yol haritasını da açıklayan Taşkın şunları söyledi: “Yeni destekleme modeli yönlendirici, temel ve verim kriterleri göz önüne alınarak hazırlandı.”

Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Mesut Kıraç da “Artan nüfus ve yoğun kentleşme sonucunda gıdaya olan talep artışı, gıda güvenliği ve doğal kaynaklar üzerinde olan baskıyı arttırmıştır. Bu nedenle kaynakların etkin ve planlı kullanılması zorunlu hale gelmiştir. Dünyada yaşanan pandemi, gıda arz ve talep dengesini olumsuz etkilemiş, ülkemize komşu bölgelerdeki savaşlar, gıda güvencesi ve güvenliğini temin etmek için tarımsal üretim planlamasının önemini daha da arttırmıştır.” şeklinde konuştu.

Toplantıda tarımsal üretim planlaması kapsamında bitkisel üretim, hayvancılık ve su ürünleri konularında Bakanlık konu uzmanları tarafından sunumlar yapıldı.

Katılımcıların kendi uzmanlık alanlarıyla ilgili konulardaki görüşlerini sunmaları ve soru-cevap bölümünden sonra toplantı sona erdi.

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen’in de yer aldığı toplantıya bakanlık, il ve ilçe müdürlükleri personelleri de katıldı.
tarım orman planlı üretim gümüşhane bayburt