Ödemiş'te organik çilek projesi ilk meyvelerini verdi

21 August Wednesday, 2024
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın finansmanıyla yürütülen "Çiftçinin Geleceği Organik Ödemiş Çileği" projesi kapsamında yetiştirilen meyvelerin ilk hasadı tarla günü etikliğiyle yapıldı.
Ödemiş'te organik çilek projesi ilk meyvelerini verdi Haber: İzmir İl Enformasyon

Organik çilekler büyüdü, yüksek verim Ödemişli çiftçilerin yüzünü güldürdü.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yürüttüğü "Çiftçinin Geleceği Organik Ödemiş Çileği" projesi ilk meyvelerini verdi.

Çilek üreticisi Ali Görgeç'in tarlasında düzenlene hasat etkinliğine İzmir İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ayhan Temiz de katıldı.

Üreticilere her konuda destek olduklarını belirten Temiz, "Bu proje, bölge çiftçisinin refahını artırmak ve tüketicilere sağlıklı, doğal ürünler sunmak amacıyla hayata geçirildi. Organik tarım, hem çevre dostu bir üretim modeli sunuyor hem de çiftçimize daha yüksek katma değer sağlıyor. Ödemiş çileği, organik üretim sayesinde sadece yerel pazarda değil, ulusal ve uluslararası pazarlarda da rekabet gücüne sahip olacak" dedi.

Proje ile organik üretimin yaygınlaşacağını söyleyen üretici Ali Görgeç de verimden mutlu olduğunu vurgulayarak; "Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle başladığımız bu projede, bugün hasat ettiğimiz çileklerin kalitesi ve verimliliği bizler için büyük bir mutluluk kaynağı. Organik üretim süreci, hem çevremizi korumamıza hem de tüketicilere güvenilir ürünler sunmamıza olanak tanıyor. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İlk hasatta başarılı sonuçların elde edildiği projeyle; hem çiftçilerin gelirlerinin artırılması hem de sağlıklı ve doğal ürünlerin tüketicilere ulaştırılması hedefleniyor. Organik tarım, sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılmasında önemli bir rol oynuyor. Ödemiş’te başlayan girişimin diğer bölgelere de örnek teşkil etmesi bekleniyor.
# izmir ödemiş çilek organik doğal hasat destek bitkisel üretim tarım ve orman