Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muammer Tuna'nın yürütücülüğünde 8 ilçede üç ay sürecek ''Muğla'nın Kırsal Kalkınma Potansiyelinin Belirlenmesi'' projesinin saha çalışmaları devam ediyor.
Güney Ege Kalkınma Ajansı desteğinde 3 ay sürecek projenin paydaşları arasında Muğla Büyükşehir Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bulunuyor. Projeyi ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi adına Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Muammer Tuna yapıyor.
Proje kapsamında Milas, Yatağan, Kavaklıdere ve Menteşe ilçelerindeki pilot mahallelerde halkın da katılımı ile toplantılar yapıldı. Menteşe ilçesinde Göktepe ve Kozağaç mahallerinde proje vatandaşlara anlatıldı. Proje ile 2014-2020 Ulusal Kırsal Kalkınma Stratejisinde belirlenen ihtiyaçlar arasında yer alan, aynı il içerisindeki gelişmişlik düzeyi farkının ortadan kaldırılmasına yönelik olarak kırsal kalkınma planının ortaya konması hedefleniyor.
Kozağaç Mahallesi kahvesinde gerçekleştirilen proje toplantısına mahalle sakinleri büyük ilgi gösterirken, projenin amacı hakkında proje yürütücüsü Prof. Dr. Muammer Tuna bilgi verdi.
Gerçekleştirilecek olan kapsamlı araştırmadan elde edilen veriler analiz edilerek ‘Muğla İlinin Kırsal Kalkınma Potansiyeli Raporu’ düzenlenecek. Rapor, belirlenen ilçelerde uygulanabilecek kırsal kalkınma uygulamaları, öne çıkabilecek sektörleri ortaya koyarak Türkiye’de özellikle AB uyum süreci ile artan kırsal kalkınma uygulamalarında devlet kurumlarına ve özellikle özel teşebbüslere rehber niteliğinde olması hedefleniyor.