Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinin geliştirilmesi çalışmalarına hız vermek ve katkı sağlamak amacıyla hizmet içi eğitim düzenlendi.
Haber : Selma EREZ
Kamera: Uğur ACAR
Yapılan çalışmaların önemine değinen İl Müdür Yardımcısı Muhammed Sevinç, çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.
İl genelinde 2015-2016 yıllarında yapılan çalışmalar ve hedefler hakkında bilgi veren Ünal Yılmaz da Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin geliştirilmesi projesi kapsamında, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen çalışmalarda Muğla’da birçok alanda farklı bitkilerde çalışmalar devam ettiğini kaydetti. Yılmaz, “Karabuğday, Anadolu adaçayı, İzmir kekiği, limon otu, salep, defne ve sakız ağacındaki çalışmalar öne çıkıyor. Türkiye’de defne yetiştiriciliğinde kapama bahçe çalışması ile Muğla’da tek. Sakız ağacı çalışması ise Muğla ve İzmir’de yaygın yürütülen çalışmalardan” diye konuştu.
Eğitimin geri kalan kısmında; Ziraat Mühendisi Hakan Çağatay Başaran Karabuğday çalışması konusunda, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Dr. Ünal Karık ve Fatih Çiçek, tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda detaylı bilgiler verdi.