Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün ''Apiterapi Muğla'da Üretilir'' projesinin tanıtımı gerçekleşti.
Haber: Selma Erez
Kamera: Uğur Acar
Muğla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından onaylanan ve finanse edilen "Apiterapi Ürünleri Muğla'da Üretilir Projesi"nin tanıtımı yapıldı.
Muğla Valisi Amir Çiçek, kentin eşsiz doğası ve bitki örtüsüyle çok önemli tarımsal üretim merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Dünya çam balının yüzde 82'sinin, Türkiye çam balının ise yüzde 92'sinin Muğla'da üretildiğini vurgulayan Çiçek, yaklaşık 1,5 milyon kovan ile Muğla'nın çam balında önemli bir üretim gerçekleştirdiğini kaydetti.
Hayvancılık Genel Müdürlüğü Kanatlılar ve Küçük Evciller Daire Başkanı Hakan Öztürk de, Muğla’nın çam balı üretimindeki önemine değinerek, bal üretiminde Muğla’nın Ordu ilini geride bıraktığını söyledi.
Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Muhammed Sevinç, bölge arıcılarının kaynak olarak kullandıkları yem bitkisi ekim alanlarını çoğalttıklarını anlattı. Sevinç, 2016 yılında Muğla arıcısına bakanlık olarak 9 milyon lira kovan desteği sağlandığını ifade etti.
Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Proje Koordinatörü Ziraat Mühendisi Nesimi Erarslan ise, projenin takipçisi olacaklarını anlattı. Öztürk, projenin başta Tarım TV olmak üzere bakanlığın basın haberlerinde ve ulusal basında yer almasını sağlayarak gerekli etkiyi yaratmasında ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.
Program sonunda Genç Çiftçi Projesinden faydalanan arıcılara aldıkları eğitim sonucu belgeleri törenle verildi.