Kırsalda yaşayan kadın çiftçilere yönelik olarak hayata geçirilen projeler üretimi çeşitlendiriyor, ekonomiye katkı sağlıyor. Uşak’ta yürütülen “Kırsala kadın eli değiyor, yatırımlar hayat buluyor” projesi kapsamında destek alan kadın çiftçiler çilek, böğürtlen gibi alternatif ürün yetiştirmeye başladı.
Haber: Uşak İl Enformasyon
Uşaklı kadın çiftçiler alternatif ürün yetiştiriciliği ile başarılı bir üretime imza attı, gelirlerini arttırdı.
“Kırsala kadın eli değiyor, yatırımlar hayat buluyor” projesi çalışmaları kadın çiftçilere çilek, ahududu, böğürtlen gibi alternatif ürün fidelerinin dağıtılmasıyla başladı.
Uşak’ın Sivaslı ilçesinde çok sayıda kadın çiftçinin yararlandığı proje kapsamında Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından temin edilen çilek, ahududu ve böğürtlen fideleri çiftçilere dağıtıldı. Tatar kasabasında başarılı bir üretime imza atan kadın çiftçilere her türlü teknik desteği de veren Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekiplerinin hedefi alternatif ürün yetiştiriciliğinde kaliteyi ve üretimi arttırmak.
İlçede geleneksel olarak arpa, buğday, haşhaş ve nohut yetiştiriciliği yapan üreticiler çilekle önemli bir başarıya da imza attı. Sivaslı İlçesi’nde alternatif ürün olarak 300 dekar alanda üretilen çilek Uşak üretiminin yüzde 85 ini karşılıyor.
İlçede 33 yıldır düzenlenen çilek festivali hem ilçenin tanıtımına hem de ekonomisine katkı sağlıyor.
Kadın çiftçilerin hedefleri, yetiştirdikleri meyveleri meyve suyu, reçel, marmelat ve dondurma sektörlerinde değerlendirerek pazarı genişletmek.
uşak
kadın çiftçi
proje
tarım ve orman
destek
çilek
böğürtlen
ahududu