Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin 2023 hedeflerine de katkıda bulunacak "Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi"nin hayata geçirileceğini bildirdi. Bakan Pakdemirli projenin iki aşamada yürütüleceğini açıkladı. İşte detaylar…
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi" başlattıklarını belirterek, "Bitkisel ve hayvansal üretimin desteklenmesi için üreticilerimize yüzde 70-100 oranında hibe desteği vereceğiz” dedi.
Pakdemirli, yazılı açıklamasında, 2019-2026 yıllarını kapsayacak projenin iki aşamadan oluşacağına işaret etti.
İlk aşamada Adana, Mersin, Osmaniye, Kastamonu, Sinop ve Bartın'ın dezavantajlı bölgelerindeki 45 ilçe ve 2 bin 162 köyün kapsamda yer alacağını aktardı.
Pakdemirli, projeyle 30 bin haneye ulaşılmasının öngörüldüğüne dikkati çekerek, ilk aşamanın bütçesinin 52,5 milyon avro olarak belirlendiğini kaydetti.
Bakan Pakdemirli projeyle dar gelirli ve alternatif gelir imkanı olmayan tarım işletmelerinin gelişiminin destekleneceğini vurguladı.
Pakdemirli, projenin ikinci aşamasında Çankırı ve Kahramanmaraş’ın da dahil edilerek toplam bütçenin 98 milyon avroya çıkarılacağını belirtti
Öte yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından da üreticiyi sevindirecek bir açıklama geldi.
Bakan Fatih Dönmez, indirimli elektrikle ilgili tarımsal sulama grubunun yanında hayvancılık yapanlara yönelik bir düzenlemenin söz konusu olduğunu belirtti.
Kilovatsaat elektrik ücretlerinin görece daha yüksek olduğunu ifade eden Bakan Dönmez, hayata geçirecekleri uygulama ile birlikte hayvancılık dahil tarımsal faaliyetlerin tamamında yüzde 12 civarında elektrik indiriminden faydalanılacağını aktardı.
tarımveormanbakanı
bekirpakdemirli
kırsal
destek
hibe
proje
elektrik